Zatiahnuté
19°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Lúpežné prepadnutie herne: Muž sa postavil pred súdom za ozbrojený útok
Zdielať na

Lúpežné prepadnutie herne: Muž sa postavil pred súdom za ozbrojený útok

ČADCA / Dvadsaťosemročný Filip z dediny Staškov prišiel na súd v Čadci, aby sa zodpovedal za lúpežné prepadnutie v tomto meste. Za takýto trestný čin mu hrozilo väzenie minimálne na sedem rokov.

​Mladý muž vošiel popoludní do herne v Čadci. Maskovaný bol kapucňou, šiltovkou a šatkou na tvári. V ruke mal plynový revolver, ktorý namieril na pracovníka obsluhy. "Povedal, daj mi všetky peniaze, lebo ťa zabijem a zopárkrát to zopakoval," povedal prepadnutý muž. Neobišiel odtiaľ naprázdno, odniesol si viac než 1 300 eur. Nebolo to prvýkrát, čo bolo naplánované pojednávanie ohľadom tejto lúpeže. Avšak v máji sudkyňa nemohla proces začať. Ukázalo sa totiž, že Filip prišiel na súd s otvorenou fľašou vodky. Nasledovala teda dychová skúška, ktorá potvrdila, že mladý muž si z fľaše poriadne odpil.

"Klient si bol od začiatku vedomý, čoho sa dopustil. Tým pádom spolupracoval s orgánmi činnými v trestnom konaní a bol si vedomý, že bude odsúdený," vysvetlil Filipov advokát Juraj Štrbák. Teraz prišiel na súd triezvy a priznal svoju vinu. "Spáchal zločin lúpeže, proti inému použil hrozbu bezprostredného násilia, v úmysle zmocniť sa cudzej veci," povedala čadčianska sudkyňa.

"Prvýkrát na mňa niekto mieril zbraňou a nebol to príjemný pocit. Nevedel som, či je pravá alebo nie," dodal prepadnutý muž. Sudkyňa poslala Filipa za mreže. "Na trest odňatia slobody vo výmere štyri roky a osem mesiacov," dodala sudkyňa. "Súd prihliadal na to, že sa priznal a oľutoval," dodal Štrbák. Proti verdiktu neprotestoval ani prokurátor a ani obžalovaný, rozsudok je teda právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy