Skoro jasno
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Tehotná žena skončila po dopravnej zrážke v kritickom stave. Mala vyše tri promile
Zdielať na

Tehotná žena skončila po dopravnej zrážke v kritickom stave. Mala vyše tri promile

MICHALOVCE / Tridsaťsedemročná žena skončila po zrážke s autom v kritickom stave v nemocnici. Na priechode pre chodcov ju večer v Michalovciach zrazil vodič osobného auta. Chodkyňa bola podľa príbuzných v piatom mesiaci tehotenstva. Šokujúce ale je, že v krvi mala viac ako 3 promile alkoholu.

​Priechod pre chodcov

Nehoda sa stala na priechode pre chodcov, ktorý sa nachádza neďaleko miestnej osady. Jej obyvateľku zmietol z cesty mladý vodič. "Na priechode ju zrazil, nedal jej prednosť. Pár metrov a bola by na chodníku," opísal člen MOPS Valér Ferko. "Dvadsaťštyriročný vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. Na priechode pre chodcov zrazil 37-ročnú chodkyňu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Silný náraz

Podľa svedkov ju silný náraz odhodil niekoľko metrov od vozidla. Po dopade na cestu sa vraj nehýbala, ani nekomunikovala. "Vôbec nič nevnímala. Keď som sa pozrel do sanitky, tak nič absolútne," pokračoval Ferko. "Operátor tiesňovej linky 155 vyslal k zranenej žene ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Pacientka bola transportovaná na umelej pľúcnej ventilácii s úrazom hlavy do nemocnice v Michalovciach," informovala hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová.

Tehotenstvo

Matka dvoch detí bola podľa príbuzných v piatom mesiaci tehotenstva. Momentálne je hospitalizovaná v kritickom stave v nemocnici. "Lekár sa pýtal, či je tehotná. Odpovedala, že áno. Mala už veľké brucho," dodal Ferko. Ani to ju neodradilo od alkoholu, ktorému údajne často holdovala. Opitá bola aj v čase zrážky. V krvi jej zistili neuveriteľnú hodnotu. "V jej organizme bola zistená prítomnosť alkoholu v množstve 3,33 stotín promile," doplnila Ivanová.

Alkohol

Dvadsaťštyriročný vodič alkohol v dychu nemal. Čo presne bolo príčinou zrážky, policajti zisťujú. "Vodičovi bol na mieste zaistený vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda. Po zadokumentovaní dopravnej nehody bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy