Skoro jasno
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Nehoda auta s električkou si vyžiadala piatich zranených
Zdielať na

Nehoda auta s električkou si vyžiadala piatich zranených

BRATISLAVA / Až 5 ľudí skončilo v nemocniciach po vážnej nehode v bratislavskom starom meste. Na jednej z križovatiek sa totiž zrazila električka s osobným autom. Dvoch zranených museli z auta vystrihovať hasiči.

Krátko pred 18:30 večer na bratislavskom Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu na križovatke so Žižkovou ulicou prechádzalo osobné auto s päť člennou posádkou cez koľajisko. Jeho vodič si zrejme nevšimol prichádzajúcu električku a aj napriek rýchlemu brzdeniu vodiča električky do auta z boku narazil. Náraz auto stlačil a tak vodičovi, ako aj ďalšiemu spolujazdcovi museli pomôcť až hasiči.

"Zasahujúci hasiči vyslobodili dve zranené osoby z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia, zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a pomohli ich naložiť do vozidiel Záchrannej zdravotnej služby. Hasiči zároveň havarovaný automobil zabezpečili proti vzniku požiaru," ozrejmil Štefan Koči, hovorca HaZZ Bratislava.

Na mieste zasahovalo niekoľko sanitiek

Záchranári ošetrovali celú posádku, ktorá skončila v bratislavských nemocniciach.

"Najvážnejšie zranenia utrpel 37-ročný muž, ktorý bol s diagnózou polytrauma transportovaný do nemocnice na Kramáre. Do ďalších bratislavských nemocníc bola po prvotnom ošetrení záchranármi transportovaná aj 47-ročná žena s úrazom hlavy, 38-ročná žena so zlomeninou dolnej končatiny a 47-ročná žena s poranením hrudníka a stehennej kosti. Tiež 45-ročný muž s úrazom hlavy," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy