Skoro jasno
17°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Chceli ho zastaviť, no on šliapol na plyn. Auto skončilo takmer v dome
Zdielať na

Chceli ho zastaviť, no on šliapol na plyn. Auto skončilo takmer v dome

HUMENNÉ / Nerešpektoval plnú čiaru, tak ho policajti chceli zastaviť. Vodič však namiesto brzdy šliapol na plyn. Čerstvý držiteľ vodičského oprávnenia po tom, čo predviedol, prišiel na mieste o vodičák. Autom totiž vyletel z cesty, prerazil plot, cez jeden pozemok prešiel na ďalší a s vozidlom zastavil iba pár centimetrov od rodinného domu.

​​Auto šoféroval 18-ročný mladík a spoločnosť mu robila 16-ročná slečna. Ich jazda sa však skončila."My sme počuli náraz, manžel vybehol von, aby pozrel, čo sa deje, lebo myslel si, že to bol náš plot," hovorí obyvateľka ulice Zuzana.

"Boli sme privolaní k dopravnej nehode jedného motorového vozidla, pričom následkom nehody došlo k prerazeniu oplotenia pri rodinnom dome," ozrejmil Róbert Bovan, veliteľ zásahu HaZZ Humenné. Ku kolízii došlo okolo 21:30 večer. Stalo sa to na Kudlovskej ulici v Humennom.

Polícia bola okamžite na mieste

Podľa slov ľudí, ktorí v týchto miestach bývajú, policajti boli na mieste nehody okamžite. Nebola to však náhoda. Vodičovi boli v pätách. "18-ročný vodič nereagoval na výzvu policajnej hliadky k zastaveniu vozidla,  neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojím schopnostiam," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová.

Jazdu neprispôsobil ani poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky. Prešiel do protismeru, vyletel z cesty, zdemoloval jedno oplotenie, potom ďalšie a auto zastavilo iba pár centimetov od rodinného domu. "Účastníci nehody boli mimo vozidiel bez zranení," uviedol Bovan.

O vodičák prišiel

Vodič je čerstvým držiteľom vodičského oprávnenia. Vyjadriť sa nechcel. Dychová skúška dopadla negatívne. Výsledok je však taký, že z vodičáku sa už viac tešiť nebude. "Na mieste dopravnej nehody bol vodičovi zadržaný vodičský preukaz," dodala Ligdayová.

Podľa slov obyvateľov lokality sú tu nehody časté, a to napriek tomu, že je tu maximálna povolená rýchlosť znížená na 30-ku. Napriek tomu sa tu však peší na chodníku bezpečne necítia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy