Skoro jasno
17°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Po zrážke s kamiónom auto odhodilo do protiidúceho kamiónu. Vodič zraneniam podľahol
Zdielať na

Po zrážke s kamiónom auto odhodilo do protiidúceho kamiónu. Vodič zraneniam podľahol

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Cestný obchvat okolo Bánoviec nad Bebravou v stredu 11. septembra na niekoľko hodín úplne uzavreli. Dôvodom bola tragická dopravná nehoda. Zahynul pri nej 39-ročný vodič. Podľa polície sa mu osudným stalo riskantné predchádzanie.

K tragickej zrážke vozidiel došlo na konci obchvatu pri Bánovciach nad Bebravou v smere na Prievidzu. Vodič striebornej Hondy mal predchádzať cez plnú čiaru, pričom oproti nemu sa vyrútili dva kamióny. Napriek snahe oboch šoférov, najhoršiemu zabrániť nedokázali. "Vodič Hondy (39) narazil prednou časťou svojho vozidla do pravej zadnej časti návesu kamiónu, v dôsledku čoho ho odhodilo do ďalšieho nákladného vozidla zn. MAN, ktoré jazdilo za spomínaným kamiónom," ozrejmila Ingrid Krajčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.  "Oproti mne vyletelo to auto a v plnej rýchlosti to do mňa napálilo, ja som akože bol pribrzdený, ale on letel v plnej rýchlosti," opísal vodič nákladného vozidla 

Z auta ho museli záchranári vyprošťovať 

Erik z okresu Partizánske sa v aute viezol sám. Po čelnom náraze utrpel vážne zranenia a nejavil známky života. "Bola nahlásená zakliesnená osoba v bezvedomí, po našom príchode pomocou hydraulického vyprošťovacieho náradia sme osobu vyslobodili z auta a odovzdali záchrannej zdravotnej službe," informoval Roman Žáčik veliteľ zásahu HaZZ v Bánovciach nad Bebravou. "Operátor vyslal k dopravnej nehode ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci aj záchranársky vrtuľník, 39-ročný muž žiaľ utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," ozrejmila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Vodiči nákladných vozidiel sa nezranili, ich dychové skúšky na alkohol boli negatívne. Polícia obchvat okolo Bánoviec nad Bebravou na niekoľko hodín uzavrela. "Skúška na alkohol bola u vodičov nákladných automobilov negatívna, u usmrteného vodiča bola nariadená súdnolekárska pitva. Vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania," doplnila polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy