Polojasno
16°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Chodca v tmavom oblečení zachytilo okoloidúce auto. Muž zrážku neprežil
Zdielať na

Chodca v tmavom oblečení zachytilo okoloidúce auto. Muž zrážku neprežil

TOPOĽČIANKY / Kráčal po ceste bez reflexných prvkov a prišiel o život. Hovoríme o 56-ročnom mužovi, ktorého zarazil 19-ročný vodič osobného auta. Nehoda sa stala v stredu 11. septembra na ceste medzi Zlatými Moravcami a Topoľčiankami. V úseku, kde sa stala zrážka, pritom vedie chodník.

​Nehoda sa stala na tejto rovnej ceste, podľa predbežných zistení chodec kráčal v strede cesty. Bolo pred 22 hodinou a vonku už tma. V tej chvíli tadiaľ prechádzal 19-ročný vodič na osobnom auta. Muža, si všimol v poslednej chvíli a zrážke už zabrániť nedokázal. Telo chodca po náraze vyletelo na kapotu a skončilo v priekope. "Zatiaľ vieme toľko, že chodec neosvetlený išiel v strede cesty a vozidlo, ktoré išlo od Zlatých Moraviec ho zrazilo," ozrejmil Jozef Veverka, znalec z odboru dopravy. 

Muža (56) ratovali svedkovia a zakrátko aj záchranári pomôcť mu však už nedokázali. Podľa znalca z odboru dopravy chodec, ktorý kráča po ceste bez reflexných prvkov a navyše v tmavom oblečení riskuje život, tak ako to bolo aj v tomto prípade. "Neosvetleného chodca ma možnosť vodič vidieť na malú vzdialenosť," opísal Veverka. 

Podľa miestnych nebohý muž často za tmy prechádzal týmto úsekom bez reflexných prvkov. Zarážajúce je, že mal možnosť ísť po osvetlenom chodníku, ten vedie popri ceste, kde došlo ku zrážke. "Podľa miesta nárazu tá rýchlosť nebola vysoká a chodec nebol osvetlený," dodal Veverka. Mladý vodič bol po nehode v šoku. Okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy