Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Bratislava vyhlásila pre počasie mimoriadnu situáciu
Zdielať na

Bratislava vyhlásila pre počasie mimoriadnu situáciu

BRATISLAVA / Mesto Bratislava vyhlásilo v piatok na základe stanovísk Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) a vývoja meteorologickej situácie mimoriadnu situáciu. Zároveň preventívne od poobedia uzatvorí parkovisko na Tyršovom nábreží (Lunapark). TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.

​Hlavné mesto uzatvorilo parkovisko na Tyršovom nábreží

"Hlavné mesto vyhlásilo v piatok (13.9.) mimoriadnu situáciu. V prípade potreby umožní operatívnejšie a efektívnejšie vykonať potrebné opatrenia a práce v nadväznosti na predchádzanie alebo aj prípadné odstránenie vzniknutých škôd spôsobených počasím," skonštatoval Bubla. Pre silný dážď a výstrahy pred povodňou druhého stupňa sa hlavné mesto rozhodlo preventívne uzatvoriť parkovisko na Tyršovom nábreží. Uzatvorené bude postupne od poobedia. Obmedzenia na výjazde nebudú, noví návštevníci však do priestorov parkoviska púšťaní nebudú. "Situáciu priebežne monitorujeme, budeme ju vyhodnocovať a následne informovať o znovuobnovení prevádzky tohto parkoviska," doplnil Bubla.

Situáciu sledujeme aj ONLINE tu:

Polícia zasahovala na rôznych miestach

Polícia Bratislavského kraja na sociálnej sieti informuje o incidentoch v hlavnom meste, ku ktorým došlo kvôli situácii s počasím. "Doposiaľ boli policajné hliadky vyslané na Slovanské nábrežie do mestskej časti Devín, kde je aktuálne zatopená časť parkoviska. Ďalej boli vyslaní na Budyšínsku ulicu, kde došlo k pádu konára na vozovku. Na Odborárskej ulici a taktiež na Račianskej ulici v blízkosti Depa Krasňany vykonávali potrebné úkony spojené s padnutým stromom na dve osobné motorové vozidlá," informovala polícia Bratilsavského kraja na sociálnej sieti

V Bratislavskom kraji pribúdajú udalosti spojené s počasím

V Bratislavskom kraji pribúdajú udalosti spôsobené v dôsledku nepriaznivého počasia. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. Odporúča občanom, aby sa nezdržiavali v blízkosti stromov. "Policajti boli vyslaní na Prístavnú ulicu, kde silný vietor zapríčinil pád ďalšieho stromu, ktorý vytvoril obmedzenie na cyklochodníku. Na Budatínskej ulici taktiež padnutý strom znemožnil prístup do garáží," uviedla polícia. V Bratislave taktiež podľa nej vietor obmedzil cestnú premávku v smere do Devína, keď v blízkosti ulice Zlaté schody spadli na vozovku dva stromy. K pádu stromu podľa policajtov došlo aj za Svätým Jurom v smere do Bratislavy.

Ako doplnili, na bratislavskej Beňadickej, Zámockej a Medenej ulici opäť vykonávali potrebné úkony z dôvodu pádu odlomených konárov na motorové vozidlá. Policajti okrem preverení priebežne monitorujú situáciu v blízkostí riek. "Momentálne dochádza neďaleko Kremeľskej ulice v Devíne k vylievaniu rieky Morava na cestnú komunikáciu," upozornili.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy