Jasno
17°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Dráma na strelnici: Muž bol postrelený do stehna
Zdielať na

Dráma na strelnici: Muž bol postrelený do stehna

LUČENEC / Nešťastie na strelnici v Lučenci. Zasahovali tam záchranári. Tí do nemocnice previezli 52-ročného zraneného muža. Krátkou guľovou zbraňou bol postrelený do stehna. Išlo zrejme o nešťastnú náhodu, polícia stále preveruje, či sa postrelil sám.

Na tiesňovej linke prijali hovor krátko po pol šiestej podvečer. Záchranárov vyslali na strelnicu za mestom Lučenec. Ich pomoc potreboval postrelený muž. "52-ročného muža po zásahu krátkou zbraňou, v oblasti dolnej končatiny, transportovali do nemocnice v Lučenci," vysvetľuje Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Bol pri vedomí a komunikoval. Aké vážne sú jeho zranenia, zatiaľ nie je známe.

Pravdepodobne však išlo o nešťastnú náhodu

Polícia neupresnila ani to, či sa muž zranil sám, alebo ho niekto postrelil. Na strelnici bol aj so svojím synom. "Polícia zisťuje všetky dostupné informácie a podrobnosti za ktorých ku udalosti došlo," dopĺňa Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Strelnicu má v správe poľovnícke združenie a priestory sú nonstop monitorované kamerami. Policajti už zrejme disponujú aj záznamom. "Miesto bolo riadne zadokumentované a v súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," dodáva Kováčiková.

Povolenie a registrácia

Polícia preveruje aj to, či muži mali povolenie využívať priestory strelnice. "Na strelnicu Ľadovo je povolený prístup len držiteľom zbrojných preukazov. Ak sú to členovia poľovníckej komory, alebo regionálnej organizácie slovenského poľovníckeho zväzu, tak musia byť zapísaní v elektronickej knihe návštev," tvrdí Miroslav Šupica, vedúci kancelárie obvodnej poľovníckej komory. Povolený prístup majú aj nepoľovníci, musia si však zakúpiť permanentku. "Tak isto dostanú prihlasovacie údaje do elektronickej knihy, až potom môžu strelnicu navštíviť," hovorí Šupica.

Zranený muž podľa našich zistení nie je držiteľom zbrojného preukazu, ten má len jeho syn. "Nie je vylúčené, že došlo k porušeniu zákona o zbraniach a strelive," konštatuje Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy