Jasno
26°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Hrozivá nehoda: Vodič zrazil 14-ročné dievča ležiace v tráve
Zdielať na

Hrozivá nehoda: Vodič zrazil 14-ročné dievča ležiace v tráve

KAMENNÁ PORUBA / K hrozivej zrážke došlo na poľnej ceste medzi dvomi dedinami v okrese Vranov nad Topľou. Zatiaľ neznámy vodič mal naraziť do dievčiny, ktorá ležala v tráve pri ceste. Štrnásťročnú dievčinu doniesli späť domov kamaráti. Sťažovala sa na to, že nemôže hýbať nohami.

​Poľnú cestu mládež často využíva na stretávanie sa

"My už sme spali, keď ju doniesli chlapci," povedal otec zraneného dievčaťa. Zranené dievča preniesli do privolanej záchranky. Zraziť ju malo osobné auto, ktoré viedol nateraz neznámy vodič. Dievča sa po tom, ako ju auto zrazilo, sťažovalo, že nemôže hýbať nohami."Ona má 12-13 rokov. Uderil do nej a utiekol," opísal situáciu obyvateľ Vechca. K incidentu došlo na poľnej ceste medzi obcami Vechec a Kamenná Poruba. Poľnú cestu využíva miestna mládež najmä vo večerných hodinách na stretávanie sa.

"Doposiaľ neznámy páchateľ mal vo večerných hodinách s osobným autom jazdiť po poľnej ceste, kde v tom čase ležalo v trávnatom poraste popri poľnej ceste 14-ročné dievča. Následne došlo k stretu vozidla s dievčinou, ktorá utrpela zranenia vyžadujúce si liečenie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová. "No a zrazu nemôže hýbať s nohami," priblížil otec zrazeného dievčaťa.

Mladé dievča skončilo v nemocnici

"K dopravnej nehode, pri ktorej bola zranená maloletá osoba sme vyslali ambulanciu RZP. Transportovaná bola záchranármi do nemocnice vo Vranove nad Topľou s viacerými zraneniami bedra a stehna," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Petra Klimešová. "Má poranený chrbát a panvu má poškodenú," dodal obyvateľ Vechca. Štrnásťročná dievčina skončila v nemocnici. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou už v prípade vedie trestné stíhanie. A to pre trestný čin ublíženia na zdraví. "Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť," ukončila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy