Jasno
23°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Súd v prípade tragickej nehody hasičov pokračoval. Obžalovaný vinu popiera
Zdielať na

Súd v prípade tragickej nehody hasičov pokračoval. Obžalovaný vinu popiera

ZVOLEN / Na zvolenskom súde pokračoval proces s podnikateľom, ktorý podľa obžaloby zavinil smrteľnú dopravnú nehodu. V lete 2022 na ceste pri obci Sása zrazil hasičov na bicykloch. Dvaja z nich neprežili.

​Je to preňho stále citlivá téma. Kolega obetí tragickej nehody spomínal na to, čo sa v osudný deň pri Sáse odohralo. Výpoveď na súde o tom, ako sa snažil pomôcť kamarátom, bola emotívna. "Vracal som sa v myšlienkach udalosí, ktoré boli vtedy. Prišlo mi to ľúto," hovorí svedok nehody.

Bratislavskí hasiči išli na bicykloch, v čase voľna počas výcviku na Lešti sa vybrali na výlet. Trasu si vybrali podľa aplikácie, ktorá im ukázala cyklotrasu zo Zaježovej. Išli po pravej strane cesty. Svedok videl rútiace sa auto aj silný náraz z asi 30 metrovej vzdialenosti.

"Myslím, že týmto výsluchom je čiastočne vyvrátené tvrdenie obhajoby o spôsobe cyklistov," uviedol Ivan Javor, právny zástupca príbuzných obetí.

Vinu popiera

Obžalovaný vinu popiera, tvrdí, že hasiči sa pred ním objavili náhle. "Ja som v podstate tam bol jediný, čo to videl a zažil, nebudem sa k tomu teraz vyjadrovať, nechcem ovplyvňovať a ani poburovať ľudí," tvrdí obžalovaný muž.

Nehoda sa stala v lete pred dvomi rokmi pri obci Sása. Z výletu sa nevrátili dvaja profesionálni hasiči Juraj a Michal. Ich rodiny nevynechali ani jedno pojednávanie a so stratou sa nevedia zmieriť. "Kto to nezažil ten nevie čo je to stratiť blízkeho človeka a ešte k tomu dieťaťa," povedala Michalova mama.

Muž čelí obžalobe za usmrtenie a porušenie dopravných predpisov. Hrozí mu 4 až 10-ročný trest.

Pozrite si archívnu reportáž TV JOJ z tragickej nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy