Jasno
26°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Počas dažďa sa neoplatí predbiehať. Dve osobné autá skončili v rodinnom dome
Zdielať na

Počas dažďa sa neoplatí predbiehať. Dve osobné autá skončili v rodinnom dome

ZVOLENSKÁ SLATINA / Vážna nehoda vo Zvolenskej Slatine zablokovala hlavný ťah smerom na Lučenec. Nárazom do rodinného domu sa skončila zrážka dvoch áut. V daždi na poriadne mokrej ceste zariskoval vodič Octavie a začal predbiehať kolónu. Za volant si navyše nesadol triezvy.

Kolízia skončila nárazom do rodinného domu. "Minútku čo som odišiel, počul som dačo šľahnúť," opísal majiteľ rodinného domu. Ide o hlavný ťah zo Zvolena na Lučenec, vodič Octavie chcel predbehnúť kolónu, no poriadne zariskoval, pršalo a cesta bola mokrá. "Podľa informácií 51-ročný vodič predbiehal Daciu, ktorá odbočovala z hlavnej z cesty," priblížila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. "Po našom príchode sa vodiči oboch áut nachádzali mimo vozidla. Do príchodu záchrannej služby sme poskytli predlekársku prvú pomoc," ozrejmil Vladislav Kurčík z HaZZ Zvolen. 

Majiteľovi v dome odtrhlo gamatky

Oboch vodičov ošetrili a hasiči skontrolovali aj okolie rodinného domu, do ktorého autá narazili. Našťastie náraz nepoškodil múry. "Gamatky mi odtrhlo zo steny, hlavne, že sa nikomu nič nestalo," povedal majiteľ domu. "Plynovú prípojku sme skontrolovali, keďže došlo k nárazu do rodinného domu, mohlo dôjsť ku komplikáciám ohľadom úniku plynu," dodal Kurčík. 

Muž bol pod vplyvom alkoholu

Prečo vodič tak riskoval a kolónu počas hustého dažďa obiehal zrejme odhalila dychová skúška. Za volantom nesedel triezvy. Mal takmer jedno promile alkoholu, policajtom priznal, že vypil pivo. "U 51-ročného vodiča bola zistená pri dychovej skúške prítomnosť alkoholu. Nehoda je v štádiu objasňovania," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy