Skoro jasno
21°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Iba 8-ročný chlapec spôsobil nehodu. Do nemocnice ho prevážal vrtuľník
Zdielať na

Iba 8-ročný chlapec spôsobil nehodu. Do nemocnice ho prevážal vrtuľník

POLTÁR / Záchranársky vrtuľník letel v piatok (13.9.) do mesta Poltár. Do banskobystrickej nemocnice prevážali malého chlapca, ktorý si pri dopravnej nehode s dodávkou zranil hlavu. Podľa doterajšieho objasňovania túto zrážku zavinil 8-ročný školák.

Chlapec už nestihol zabrzdiť

​​Nešťastie sa stalo podvečer na sídlisku v Poltári. Osemročný chlapec sa na detskom odrážadle spúšťal dole z kopca, vyletel však priamo na cestu. V tom čase tadiaľ prechádzala dodávka. Vodič ho nevidel, chlapček už zabrzdiť nestihol. Narazil do plastovej časti na boku nákladného auta. "Tým, že tam stáli stojace autá, on nemohol vidieť tú dodávku a dodávka nemohla vidieť je. Čiže oni sa spúšťali z chodníka na cestu. A ten chlapček v plnej rýchlosti vpálil do tej dodávky," uviedla svedkyňa incidentu.

"Že ho nezbadal, ako sa pustil dole kopcom, že doňho narazil a že ho odrazilo pod to auto tam. A už tam iba ležal v tej krvi," priblížila obyvateľka Poltára. Prvú pomoc mu poskytli svedkyne, potom si ho už prevzali záchranári. Pre malého pacienta, ktorý si zranil hlavu, však nakoniec prileteli leteckí záchranári. "S podozrením na otras mozgu bol v stabilizovanom stave, pri vedomí bol letecky prevezený do nemocnice v Banskej Bystrici," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov.

Vodič dodávky nenafúkal

"Utrpel zranenia s dobou liečenia do 42 dní, ak nenastanú komplikácie," dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Vodič dodávky nenafúkal. Polícia nehodu naďalej objasňuje, no zo zavinenia podozrievajú malého školáka. "Bez dozoru plnoletej osoby sa spustil kolmo na cestu spomedzi zaparkovaných vozidiel," povedala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy