Skoro jasno
21°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Airsoftová zbraň vyvolala strach. Muž opakovane útočil na ulici
Zdielať na

Airsoftová zbraň vyvolala strach. Muž opakovane útočil na ulici

ČAB / Strieľal na ulici síce len z air-softovej zbrane, ale aj tak skončil vo väzbe. Hovoríme o 26-ročnom mužovi z obce Čab. V blízkosti detského ihriska vytiahol pištoľ na 21-ročného mladíka. Svedkovia TV JOJ povedali, že muž takto útočil v obci už viackrát.

Podľa informácií TV JOJ za 21-ročným mladíkom behal 26-ročný muž už počas dňa. Všetko vyvrcholilo večer, keď bol mladík na ulici v blízkosti detského ihriska. Muž z batohu vytiahol zbraň. "Počul som výstrely, boli také tupé, ale bolo ich tak 6 - 7. Počul som aj volanie o pomoc,"  hovorí svedok Radovan.

Radovan vyšiel na ulicu a pomáhal zranenému mladíkovi, ten mal hlavu od krvi. Svedkovia, až neskôr zistili, že útočník strieľal zo zbrane na airsoft. "Mal tam hlbokú ranu, takže som sa snažil zastaviť krvácanie a to sa podarilo. Mal aj ranu na nohe z guličiek, potom chalani našli tie guličky vo vrecku," dodáva Radovan.

Muž z dediny po čine utiekol

Policajti ho dolapili na benzínke v Nitre. Po vypočutí ho obvinili z výtržníctva a ublíženia na zdraví. V obci Čab mali ľudia z muža strach, zbraň vyzerala ako skutočná a vyhrážal sa aj iným.

"Na niekoho strieľal a predtým zaútočil na nejakú ženu," informoval svedok. Na obvineného bol spracovaný návrh na vzatie do väzby.

Na slobodu nepôjde

Muž tak putoval pred súd a ten rozhodol, že na slobodu nepôjde. "Okresný súd vzal obvineného do preventívnej väzby," uviedla hovorkyňa súdu v Nitre Lena Kiradžiev.

Muž zo súdu putoval rovno za mreže, toto rozhodnutie ešte nie je právoplatné, keďže podal sťažnosť o všetkom tak bude rozhodovať ešte krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy