Jasno
17°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Pojednávanie s mužom museli prerušiť. Neuveríte, aký bol dôvod
Zdielať na

Pojednávanie s mužom museli prerušiť. Neuveríte, aký bol dôvod

ČADCA / Jozef (39) z Turzovky čelí obvineniu za to, že sa vyhrážal zabitím svojmu kamarátovi. Obžalovaný muž sa preto dostavil na súd v Čadci, aby mohol začať proces ohľadom tohto prípadu. Lenže sudca musel zakrátko pojednávanie prerušiť – pre nečakaný a vážny dôvod.

Jozef na súde reagoval čudne

Keď prišiel Jozef na súd, snažili sme sa s ním porozprávať o tom, čo sa stalo. Ale reagoval čudne. Vôbec netušil, že má mať pojednávanie pre nebezpečné vyhrážanie. "Komu? Ja som sa nikomu nevyhrážal," povedal obžalovaný Jozef. Aj keď vypovedal pred sudcom, pôsobil zmätene. Nedokázal plynule popísať konflikt s dvomi kamarátmi, pri ktorom mal jedného z nich kričať, že ho zabije. "Nie zabitím, ja som povedal, že mu dám po pysku," dodal Jozef. Podľa polície pri prudkom spore Jozef držal nôž. Lenže on tvrdí, že ho schmatol do ruky len preto, že sa chcel brániť.

Jozef si vypil, lebo bol nervózny

"Oni ma napadli, jeden ma chytil, druhý a bil a ten vytiahol nožík spoza opasku," popísal situáciu Jozef. Obvinený muž netajil, že pri incidente mali všetci traja vypité. No v súdnej sieni sa ukázalo, že bez alkoholu nevydržal ani pred týmto pojednávaním. "Aj na súd sa musíte ožrať?" spýtal sa sudca. Jozef vysvetľoval, že si vypil, lebo bol nervózny. "Koľko ste toho vypili ráno?" spýtal sa sudca. "Dve poldeci," uviedol Jozef. Dychovú skúšku však odmietol. Sudca odročil pojednávanie s tým, že ak Jozef nabudúce nepríde triezvy, dostane pokutu.

Súvisiace články