Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Tragickú zrážku s autom neprežil 41-ročný chodec
Zdielať na

Tragickú zrážku s autom neprežil 41-ročný chodec

OSLANY / V tme, počas dažďa a navyše v maskáčovom oblečení sa ráno pohyboval po frekventovanej ceste pri Oslanoch 41-ročný muž. V poslednej chvíli sa mu vyhlo viacero vodičov. Mladík smerujúci do práce ho ale zbadal neskoro.

Osobné auto za volantom ktorého sedel 21-ročný vodič zrazilo chodca. "Dvadsaťjedenročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Audi A4 v smere z Oslian na Partizánske, keď počas jazdy zachytil 41-ročného chodca, ktorý mal stáť pri pravej krajnici v smere jazdy vodiča v maskáčovom oblečení bez reflexných prvkov," uviedli policajti.

Je nebezpečné kráčať v tme popri ceste

Chodec po zrážke s vozidlom podľa nich utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. "S vodičom po nehode policajti vykonali dychovú skúšku, ktorá skončila s negatívnym výsledkom. U nebohého bolo nariadené vykonanie súdnolekárskej pitvy," doplnili. Polícia na mieste dopravnú nehodu zadokumentovala aj za prítomnosti znalca z odboru cestnej dopravy. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

"V tme, za dažďa, v maskáčoch stáť na ceste, je vstupenka k samovražde," uviedol Milan Holéci, znalec z odboru Cestná doprava. Chodec sa podľa svedkov pohyboval po krajnici dlhší čas. Muž bol vášnivým poľovníkom. Podľa vodičov ktorí ho videli stál otočený tvárou ku kukuričnému poľu. O pár minút bol mŕtvy. Pri sebe mal sprej proti medveďom a nôž.​ "Je to veľmi nebezpečné pre človeka, ktorý sa pohybuje v takom počasí v takých miestach," dodal Holéci. Otcovi štyroch detí nedokázali pomôcť ani privolaní záchranári. Vodič, ktorý ho zrazil bol po nehode v šoku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy