Skoro jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Kamión s návesom sa prevrátil na diaľnici. Vodič na mieste zraneniam podľahol
Zdielať na

Kamión s návesom sa prevrátil na diaľnici. Vodič na mieste zraneniam podľahol

OŽĎANY / Tragédia na rýchlostnej ceste pri Ožďanoch. Ráno tam havaroval kamión, ktorý viezol guľatinu. Zachytil aj oproti idúce auto, vodičke sa našťastie nič nestalo. Kamionista ale zomrel na mieste. Polícia preveruje aj to, či nedošlo k technickej chybe.

Niekoľko tonový kolos zostal prevrátený krížom cez tri jazdné pruhy, celý náklad sa vysypal. Bol potrebný okamžitý zásah rimavskosobotských hasičov. "Vodič kamióna sa v tej dobe ešte nachádzal zakliesnený pod kabínou vozidla," ozrejmil Tomáš Kočiš, veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota. 

Použili nafukovacie vaky, pomocou ktorých kabínu nadvihli a zraneného muža vybrali. Vtedy ešte dýchal. "Spoločne so ZZS sme začali okamžite podávať KPR," uviedol Kočiš. Aj napriek ich snahe sa vodiča zachrániť nepodarilo. "Z doposiaľ nezistených príčin sa kamión na ceste prevrátil a vodič zostal pod ním zakliesnený," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. 

Muž sa neozýval svojmu kolegovi

Problémy s riadením začal mať už pri schádzaní z kopca. To, že s vodičom nie je niečo v poriadku si všimol aj jeho kolega, ktorý jazdil za ním na ďalšom kamióne. Snažil sa mu dovolať, no muž už nedvíhal ani vysielačku, ani telefón. 51-ročný vodič v tom čase sa už zrejme snažil dostať pod kontrolu kamión naložený drevom. Jeho kolega nám mimo kamery povedal, že prešiel do protismeru a takmer sa zrútil z mosta. Podarilo sa mu vytočiť volant, no o pár metrov ďalej sa prevrátil.

Nie je vylúčené ani to, že kamión mal technickú chybu, alebo mu zlyhali brzdy. "Pre účely vyšetrovania, resp. znaleckého skúmania bol zaistený aj havarovaný kamión," povedala Kováčiková. Budú skúmať aj to, či nebol preťažený. Úsek cesty sprejazdnili až po tretej popoludní. Polícia v prípade tejto tragickej dopravnej nehody začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy