Jasno
24°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Hazardér na cestách: Vodič s 2,5 promile vrazil do betónového mostíka
Zdielať na

Hazardér na cestách: Vodič s 2,5 promile vrazil do betónového mostíka

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Ďalší hazardér na cestách. Na vjazde do Slovenskej Ľupče havaroval 35-ročný vodič, ktorý vrazil do betónového mostíka. Zraneného muža odvážali z miesta záchranári a po skúške na alkohol, bolo jasné, prečo pre neho mohla byť jazda náročná. Pri dychovej skúške u neho namerali 2,5 promile.

​Silný náraz počuli aj ľudia z okolitých firiem. Podľa polície riskantnú jazdu nezvládol 35-ročný vodič, údajne sa vracal na ubytovňu kde býva. Vodič zišiel s autom mimo cesty do priekopy, napriek tomu ďalej pokračoval v jazde až narazil do betónového mostíka. "Po nehode bol podrobený dychovej skúške ma alkohol, pričom nameraná hodnota u neho predstavovala v prepočte viac ako 2,5 promile," vyjadrila sa hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Utrpel poranenia viacerých častí tela, na mieste ho ošetrovali záchranári. Muža previezli ho do Rooseveltovej nemocnice. Po prepustení bude musieť svoju riskantnú jazdu vysvetľovať policajtom "Vozidlo viedol v stave vylučujúcom spôsobilosť, pri ktorej mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí, či spôsoboiť značnú škodu na majetku," dodala Kováčiková. Polícia začala trestné stíhanie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy