Polojasno
11°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Dôchodkyňa z balkóna vyhodila 100 tisíc eur podvodníkom
Zdielať na

Dôchodkyňa z balkóna vyhodila 100 tisíc eur podvodníkom

PRIEVIDZA / 62-ročná dôchodkyňa z Prievidze vyhodila z balkóna 100 000 eur. Zavolal jej neznámy muž a oslovil ju starká. Docielil presne to, čo chcel. Žena uverila, že je to jej vnuk, ktorý potrebuje pomoc. Z balkóna vyhodila všetky peniaze, ktoré mala.

"Ja neviem, čo budem robiť, manžel na cintoríne, dieťa postihnuté," povedala podvedená dôchodkyňa Anna. 62-ročná žena prišla o 100 000 eur. Zatelefonoval jej neznámy muž, oslovil ju starká a ona si myslela, že jej volá vnuk Šimon.

"Ja som počula v pozadí plakať ženu. Hovorím mu, čo sa deje. Sme v banke a mama niečo kúpila a potrebujeme nutne peniaze," opísala situáciu Anna. Dôchodkyňa bola v tom, že neznámy muž je jej vnuk. Rozhodla sa mu pomôcť. "Navrhol jej, aby všetky peniaze, ktoré má doma, vložila do igelitovej tašky, čo seniorka počas hovoru aj urobila," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková. "Dala do úschovne 50 000, ja som mala doma 50 000, takže ja čo som mala, to som pozbierala. Oni ma tak riadili, že som išla ako strela, ja som bola v tom, že pomáham deťom," povedala Anna. Neznámy muž jej povedal, aby vyšla na balkón, zakričala Milan a tašku s peniazmi hodila dolu.

Žena mu 100 000 eur vyhodila z piateho poschodia. "Je to rekord, je smutné, že niekto dokáže človek pripraviť o peniaze," reagoval Vít Zajac z mestskej polície. To, že prišla o všetky úspory zistila až keď zavolala svojej dcére. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy