Jasno
17°
Bratislava
Ľuboslav, Ľuboslava
20.9.2024
Pád žiaka z okna školy bola zrejme nešťastná náhoda. Chlapec je v umelom spánku
Zdielať na

Pád žiaka z okna školy bola zrejme nešťastná náhoda. Chlapec je v umelom spánku

TREBIŠOV / Obyvatelia mesta Kráľovský Chlmec sú v šoku. Vo štvrtok, 19. septembra tam z okna miestnej základnej školy vypadol 11-ročný študent. Jeho stav je vážny a nachádza sa v umelom spánku. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že išlo o nešťastnú náhodu.

Prvú pomoc poskytli chlapcovi učitelia aj zdravotníci z neďalekej nemocnice. Lekári ho museli oživovať. Nasledoval letecký transport vrtuľníkom do Košíc. "Pacient je naďalej v umelom spánku, hospitalizovaný na našom oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny a jeho stav je vážny," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Košice Ladislava Šustová. 

"Je v šiestom ročníku, má 11 rokov a z 13 metrovej výšky na betón dopadol," povedal hovorca mesta Kráľovský Chlmec Zoltán Leczo. Spodnú časť okien je možné iba vyklopiť a na vrchné krídlo žiaci nedosiahnu. Študent si vraj preto pomohol lavicou, ktorú prisunul k oknu. "Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. Vo veci sú vykonávané vyšetrovacie úkony. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. "Ten chlapec tam pritiahol lavicu, na to nejak vyliezol a otvoril okno. Asi vypadol," reagoval hovorca mesta. Skúma sa najmä motív konania 11-ročného chlapca.

Očitými svedkami nešťastia bola plná trieda jeho spolužiakov. Aj preto si škola vyžiadala odbornú pomoc. "Prídu psychológovia, aby sa porozprávali s deťmi aj učiteľmi," doplnil hovorca. "Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície v Trebišove v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví z nedbanlivosti," informovala hovorkyňa Mésarová. 

Súvisiace články