Jasno
22°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Explózie a požiar zničili 7 áut. Kamera nič nezachytila
Zdielať na

Explózie a požiar zničili 7 áut. Kamera nič nezachytila

BRATISLAVA / V Bratislave zrejme vyčíňal podpaľač. Na Pionierskej ulici zaznelo niekoľko explózií, ktoré spôsobil požiar áut. Väčšina z nich patrila jednému majiteľovi. Autá boli zaparkované v dosahu bezpečnostnej kamery, ktorá ale práve nefungovala.

Hasiči sa museli popasovať s mohutným požiarom, ktorý zachvátil niekoľko zaparkovaných áut. Väčšina z nich patrila jednému majiteľovi, ktorý spočiatku z ulice počul len rany. "Zišiel som dolu a následne som zistil, že mi horí celý vozový park," hovorí majiteľ.

Cudzie zavinenie nie je vylúčené

Požiar sa začal najskôr šíriť z jedného osobného auta. Zisťovateľ príčin požiaru nevylúčil cudzie zavinenie. Údajný páchateľ mal pravdepodobne za cieľ zničiť všetky zaparkované autá. "Keď sa im nepodarilo zabezpečiť oheň tak, aby pokračoval na celý vozový park, tak založili ďalšie ohnisko, ktoré sa našťastie nepodarilo vznietiť," dodáva majiteľ.

"V čase príjazdu hasičov na miesto udalosti boli požiarom zasiahnuté 4 zaparkované vozidlá pričom požiar sa rýchlo rozširoval na ďalšie automobily," ozrejmil Štefan Koči, hovorca Hasičskej a záchrannej služby Bratislava.

Plamene zničili sedem áut a prívesný vozík

Všetko sa to udialo pod kamerou, ktorá paradoxne v ten moment nefungovala. Škodu nateraz vyčíslili na viac ako 100-tisíc eur. Na mieste boli aj policajti z kriminalisticko-expertízneho ústavu. Pomocou špeciálneho 3D skenera zmapovali miesto.

Policajtom sa podarilo získať aj ďalšie potrebné stopy k dolapeniu páchateľa. Ten je však nateraz neznámy. "V súvislosti s požiarom, ktorý vznikol na Pionierskej ulici, začal vyšetrovateľ v treťom bratislavskom okrese trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Silvia Šimková.

Súvisiace články