Jasno
16°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Hrôza na vlakovej stanici: Páchateľ nútil dievča k uspokojovaniu mužov výmenou za jedlo
Zdielať na

Hrôza na vlakovej stanici: Páchateľ nútil dievča k uspokojovaniu mužov výmenou za jedlo

HUMENNÉ / Pod hrozbou zabitia nútil dievča k sexuálnemu uspokojovaniu mužov na vlakovej stanici. Dialo sa to opakovane a podľa svedkov za to dával dieťaťu jedlo. Slon, ako muža kamaráti prezývali, je už vo väzbe. Otázka znie, aké následky si ponesie obeť.

​Všetko sa malo odohrávať na Železničnej stanici v Humennom. 53-ročný páchateľ z Medzilaboriec oslovoval mužov v miestnom pohostinstve.

"Pod hrozbou násilia a zabitia, opakovane nútil maloletú osobu k orálnemu uspokojovaniu viacerých mužov," ozrejmil Roman Hájek, hovorca Prezídia policajného zboru SR.

"My sme ju tu stále videli, ako tu chodila. Ale on jej za zo nedával peniaze, ale jedlo, je to smutné," hovorí miestny obyvateľ.

Muža zadržali

Zadržala ho Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii v rámci akcie s krycím názvom SLON, čo bola aj mužova prezývka. Je obvinený zo zločinu obchodovania s ľuďmi.

"Ona prespávala na železničnej stanici. Kde sa dalo, tam prespávala," povedal miestny.

"Ak to trvá dlho, a ten zneužívajúci muž je drsný, tak to na dievčati môže zanechať následky - na jej intímnom živote, na jej prežívaní, na jej dôvere k mužom," uviedla sexuologička Danica Caisová.

Podľa polície je v tomto prípade obeťou maloleté dievča

Osoby, ktoré malo sexuálne uspokojovať, však zatiaľ nestotožnili. Sexuologička vysvetľuje, o aké typy mužov zrejme išlo.

"To sú muži, ktorých odborne nazývame hebefili, čo je po latinsky - dievča, pubertiačka. Tento typ mužov také dievčatá vyhľadáva tvrdiac, že to chceli ony samé, ony ich zvádzali a hľadajú formy ako seba ospravedlniť, že ich také dievčatká priťahujú. V liečbe týchto mužov upozorňujeme, že ich neláka výzor, ale správanie," dodáva sexuologička.

53-ročný Medzilaborčan je stíhaný väzobne, v prípade dokázania viny mu hrozí až 10-ročné väzenie.

Súvisiace články