Jasno
17°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Odmietol mu nalievať, tak ho surovo napadol. Útočníka zadržala polícia
Zdielať na

Odmietol mu nalievať, tak ho surovo napadol. Útočníka zadržala polícia

HORNÁ SÚČA / Byť krčmárom je niekedy mimoriadne rizikové zamestnanie, najmä ak štamgasti čo-to popili. Svoje o tom vie aj barman v pohostinstve v obci Horná Súča, ktorého surovo zmlátil agresívny hosť. Ukázalo sa, že sa to stalo v posledný deň jeho končiaceho sa podmienečného trestu.

39-ročný Mário trávil večer v Hornej Súči neďaleko Trenčína, kde popíjal v jednom z miestnych pohostinstiev. Keď začal byť hlučný a agresívny, obsluha mu odmietla ďalej nalievať. To ho nahnevalo natoľko, že priamo za barovým pultom mal barmana surovo mlátiť päsťami do tváre.

"Poškodený útokom utrpel tržné rany na tvári. Tržné rany mal aj na pravom predlaktí, ktoré mu spôsobili rozbité sklené poháre na podlahe, na ktoré po útoku spadol. Taktiež mu boli zničené jeho dioptrické okuliare v hodnote 650 eur," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Dobitý krčmár skončil so zraneniami v nemocnici

Agresívneho hosťa zadržali policajti. "Bola s ním vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 1,96 promile alkoholu v dychu. Páchateľ po zadržaní putoval do cely policajného zaistenia," informovala Kuzmová.

Bohatá trestná minulosť

Mária obvinili z výtržníctva. O svojom vyčíňaní v krčme na kameru hovoriť nechcel. O tom, či bude obvinený stíhaný na slobode alebo vo väzbe rozhodoval Okresný súd v Trenčíne. Mário sa tu ani zďaleka neocitol prvýkrát, pretože má pomerne bohatú trestnú minulosť.

"Obvinený bol už v minulosti sedemkrát súdne trestaný za násilnú, majetkovú aj drogovú trestnú činnosť. Tento skutok spáchal v posledný deň svojho podmienečného odsúdenia za rovnaký trestný čin," dodala Kuzmová.

Skončil vo väzbe

"Sudca pre prípravné konanie OS Trenčín vzal obvineného do väzby, pretože dospel k záveru, že z konkrétnych skutočností vyplývajú dôvody pre útekovú aj preventívnu väzbu," ozrejmil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu Trenčín.

 Za zbitie krčmára môže obvinený muž stráviť za mrežami až tri roky.

Súvisiace články