Skoro jasno
24°
Bratislava
Zdenka
23.9.2024
Polícia na Slovensku zadržala hľadaného muža. V Rakúsku je podozrivý zo znásilnenia a vraždy dôchodkyne
Zdielať na

Polícia na Slovensku zadržala hľadaného muža. V Rakúsku je podozrivý zo znásilnenia a vraždy dôchodkyne

SLOVENSKO / Policajti zadržali muža, na ktorého bol vydaný európsky zatykač. Ide o 52-ročného Róberta, ktorého hľadajú v Rakúsku. Vo Viedni mal sexuálne zneužiť a dobiť 91-ročnú dôchodkyňu. Babička útok neprežila.

Nebohú starenku našli v dome bez známok života začiatkom septembra. Rakúski policajti prípad vyšetrujú ako vraždu a po výsledkoch DNA ako podozrivého označili muža zo Slovenska. Muž bol na úteku. Vydali európsky zatýkací rozkaz, zverejnili aj jeho fotografiu s popisom.

Muž sa ukrýval u svojej netere a jej rodiny v malej obci v lučeneckom okrese. K tomu, že v zahraničí spáchal ohavný skutok, sa im ale nepriznal. "Ja keby som toto vedela, alebo som to našla na internete, určite na neho zavolám policajtov," povedala neter zadržaného muža. Povedala, že domov sa vrátil 6.septembra a tvrdil im, že ho vyhostili z Rakúska. Na jeho správaní si nič nevšimli. "Keď prišiel domov, vôbec sme si na ňom nevšimli, že by niekoho zabil. Pokojný, v dobrej nálade. Vôbec nebol nervózny," konštatovala neter. Cez víkend ostali v šoku, keď ich dvor a záhradu obsadili policajti. Hľadali Róberta, ktorý bol v tom čase v dome. Zásah policajtov ho prekvapil. Ujsť však nemal šancu.

Až potom zistila, prečo jej ujo skončil v putách. Tvrdí, že to bol pre všetkých obrovský šok. "Že 91-ročnú ženu mal brutálne znásilniť a zabiť. To je niečo brutálne, čo on urobil," reagovala neter. "25 rokov väzenia je málo pre neho. Vykastrovať by ho mali. Alebo na elektrické kreslo by ho mali posadiť," povedala neter. Muž je ešte stále na Slovensku, zadržaný v policajnej cele. Krajská policajná hovorkyňa sa k prípadu nevyjadrila.

Súvisiace články