Skoro jasno
24°
Bratislava
Zdenka
23.9.2024
Policajný zásah na urgente: Lekár mal pozitívny test na omamné látky
Zdielať na

Policajný zásah na urgente: Lekár mal pozitívny test na omamné látky

VRANOV NAD TOPĽOU / Lekár z Vranova nad Topľou mal pozitívny test na omamné a psychotropné látky. Policajti mu ho urobili priamo v službe. Kým dychová skúška bola negatívna, toxikologický test ukázal pozitívne hodnoty. Nemocnica lekára preventívne stiahla zo služieb.

Stalo sa to ešte začiatkom prázdnin. Na urgent vranovskej nemocnice bola privolaná policajná hliadka. Pacientom a tým, ktorí ich sprevádzali sa akosi nepozdávalo správanie lekára v službe. "Prišiel, pozerám naňho ... dajak sa mi nezdal, či je opitý alebo ja neviem," prezradil sprievod pacientky. Podľa zdroja televízie JOJ blízkeho vyšetrovaniu bol lekár na urgentnom príjme chirurgického oddelenia vyslanou hliadkou podrobený najprv dychovej skúške, ktorá bola negatívna. Následne však bol uňho vykonaný aj orientačný test na prítomnosť omamných a psychotropných látok a ten mal byť pozitívny.

"Poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou na základe záverov znaleckého dokazovania vzniesol obvinenie lekárovi z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa KR PZ Jana Ligdayová. Po pozitívnom teste bol lekár vyzvaný, aby sa podrobil odberu krvi. To akceptoval.

Výsledok vzorky bol odoslaný na expertízne skúmanie

Za jeho výsledkom sa niekedy čaká aj týždne. "Vedenie nemocnice sa preventívne rozhodlo stiahnuť lekára zo služieb až do doby, kedy obdrží oficiálnu správu o výsledkoch toxikologických testov. V predmetnom prípade od začiatku plne spolupracujeme s policajnými zložkami," informovala PR špecialistka zastupujúca nemocnicu Bianka Krejčiová.

Lekára teda policajti po viac ako dvoch mesiacoch obvinili. Ďalší postup je v rukách prokurátora, ktorý prípad dozoruje. Prítomnosť látok v tele, ktoré ukáže aj orientačný test môžu negatívne ovplyvniť fyzické i psychické schopnosti. Pri povolaní lekára môže dôjsť k ohrozeniu zdravia pacientov. "Obvinenie doposiaľ nie je právoplatné, obvinený je stíhaný na slobode," dodala Ligdayová.

Súvisiace články