Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zdenka
23.9.2024
Auto v plnej rýchlosti zrazilo dvoch cyklistov. 23-ročný zomrel na mieste, druhý bojuje o život
Zdielať na

Auto v plnej rýchlosti zrazilo dvoch cyklistov. 23-ročný zomrel na mieste, druhý bojuje o život

BRATISLAVA / Tragická nehoda otriasla cez víkend Bratislavou. Auto v plnej rýchlosti narazilo do dvoch cyklistov. Jeden zomrel na mieste a druhý je stále v kritickom stave. Zranenia má takmer po celom tele.

​V sobotu (21.9) sa v hlavnom meste konali dve veľké akcie. Ženský beh a cyklojazda. V uliciach a okolí mostov boli stovky ľudí a veľa ciest bolo tak uzavretých. Dvaja cyklisti sa v popoludňajších hodinách zo strany bratislavskej Petržalky dostali na most Apollo. A práve tam ich zrazilo rútiace sa auto. Podľa organizátora cyklojazdy, ktorý bol od tragédie asi 5 metrov, vodič nešiel rovno, ale narážal do zvodidiel.

"Všimol som si, že proste ide auto, šialenou rýchlosťou. To mohlo byť nejaká 130-140 po tej ceste. To auto ich šialene vymrštilo," priblížil svedok nehody a zároveň organizátor cyklojazdy Ivor Švihran.

Auto do nich v plnej rýchlosti narazilo, cyklistov odhodilo a zastavilo až nárazom do ďalšieho auta. Bicykle náraz rozmetal po ceste a cyklisti zostali nehybne ležať pri ceste. Muž utekal k nim a volal pomoc. "Tiekla z oboch krv. Myslel som, že už asi nie je im pomoci. Som hneď volal 112," pokračoval Švihran.

23-ročný mladý muž zomrel na mieste, druhého sa záchranárom podarilo oživiť

Druhý cyklista leží na ARO. Jeho stav je aj naďalej veľmi vážny a je neustále pod dohľadom lekárov. 25-ročný cyklista bol do nemocnice privezený v bezvedomí a po takmer celom tele má mať ťažké zranenia

"Momentálne je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Teda jeho poranenia mu priamo ohrozujú jeho život. Má viac početné poranenia a najviac poranenú mal hlavu. Aktuálne teda zostáva v našej nemocnici a naši lekári a sestry robia všetko pre jeho záchranu," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

"Čo som videl, v akom stave bol ten cyklista, to bolo veľmi zlé. Ja som pri tých ľuďoch bol, že po 15 sekúnd možno. Som pri nich plakal a kričal, ja som ich kontroloval. Som videl, že tam neni pomoci," uviedol Švihran.

V nemocnici mal skončiť aj vodič

"Jedna osoba bola poranená ľahko, je hospitalizovaná v nemocnici Staré Mesto. Táto osoba mala poranenú hlavu," osvetlila hovorkyňa Kliská. Čo tejto tragédii predchádzalo sa stále nevie. Dokonca ani to, či bol vodič za volantom smrtiaceho auto v poriadku. Podľa svedka totiž vozidlo po náraze do cyklistov nebrzdilo a vyzeralo to, akoby išlo nekontrolovane bez vodiča.

"Zo strany policajtov KDI v BA v súčasnosti aj naďalej intenzívne pokračuje v potrebných úkonoch, z dôvodu zachovania jeho objektívnosti a zároveň aby nedošlo k jeho zmareniu, bližšie informácie poskytovať nebudeme," informoval hovorca KR PZ Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy