Skoro jasno
18°
Bratislava
Zdenka
23.9.2024
Ďalšia bombová hrozba v nemocnici. Zásah polície a hasičov trval tri hodiny
Zdielať na

Ďalšia bombová hrozba v nemocnici. Zásah polície a hasičov trval tri hodiny

VEĽKÉ ZÁLUŽIE / Psychiatrickú nemocnicu vo Veľkom Záluží dnes prehľadávali policajti s hasičmi. Anonym napísal, že v zariadení sú umiestnené výbušniny. Nejde však o prvý takýto bombový poplach. Aj pred rokom zažili niečo podobné.

Anonym do psychiatrickej nemocnice poslal mail. Napísal, že sú tam umiestnené silné výbušniny. Po prečítaní tejto správy, riaditeľ zariadenia zalarmoval políciu. Takéto hrozby si nikto nedovolí podceniť a tak do nemocnice smerovala polícia spolu a hasičmi. Rozsiahly areál postupne prehľadávali.

V tomto prípade však pacientov z nemocnice neevakuovali. Mail totiž prišiel v nedeľu, ale prečítali si ho v pondelok (23.9) ráno. "Polícia začala trestné stíhanie za trestný čin Šírenie poplašnej správy," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Jana Šinková.

Tento krát sa tak vyhli náročnej evakuácii, ktorá by bola pre pacientov stresujúca. Nemocnicu prehľadali aj s cvičeným psom. Po asi troch hodinách akciu ukončili "Polícia vykonala prehliadku budovy, pričom nezistila prítomnosť výbušného predmetu alebo komponentu obsahujúceho výbušninu," pokračovala Šinková.

Aj pred vyše rokom anonym na tiesňovej linke oznámil, že je v nemocnici bomba

Okolo 270 ľudí museli evakuovať, polícii pomáhali aj hasiči. "Poskytli sme autobus, kde boli evakuovaní najťažšie prípady pacientov," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Nitra Marián Botka. Polícia, rozbehla vyšetrovanie a vyšetrovatelia boli úspešní. Vypátrali autorku anonymného telefonátu. Išlo o ženu z obce v okrese Krupina.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Nitre vzniesol obvinenie 25-ročnej žene za prečin šírenie poplašnej správy," zakončila Šinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy