Jasno
22°
Bratislava
Vladislav
25.9.2024
Slovák podozrivý zo znásilnenia a vraždy dôchodkyne v Rakúsku je vo väzbe
Zdielať na

Slovák podozrivý zo znásilnenia a vraždy dôchodkyne v Rakúsku je vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / Slovák, po ktorom pátrali rakúski policajti, je už vo väzbe. Večer o tom rozhodli na Krajskom súde v Banskej Bystrici. 52-ročného Róberta zadržali cez víkend lučeneckí policajti v obci Čakanovce. Ukrýval sa v dome svojich príbuzných.

52-ročného Roberta podozrievajú zo závažných zločinov, tých sa mal dopustiť v susednom Rakúsku. Mal sa vlámať do domu 91-ročnej dôchodkyne, ktorú mal sexuálne zneužiť a následne brutálne dobiť. Staršia žena na následky zranení zomrela.

Rakúska polícia vydala na tohto muža európsky zatýkací rozkaz. Cez víkend ho v obci Čakajovce v Lučeneckom okrese zadržali lučeneckí kriminalisti spolu s banskobystrickými PMJčkarmi. Podvečer ho eskortovali na Krajský súd, kde sa rozhodovalo o predbežnej väzbe. Súd sa stotožnil s návrhom krajského prokurátora a tohto muža vzal do väzby. Zatiaľ ho ale nevydajú do zahraničia. Čakajú na originál európskeho zatýkacieho rozkazu.

"Sudkyňa KS v BB vyhovela návrhu prokuratúry a zobrala zadržanú osobu do predbežnej väzby. V súčasnosti prebieha predbežné konanie, po doručení originálu Európskeho zatýkacieho rozkazu bude vydávacie konanie," uviedol prokurátor KP Jakub Mikuda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy