Skoro jasno
17°
Bratislava
Vladislav
25.9.2024
Obyvatelia bytu utekali pred plameňmi: Žena unikla cez okno, muž zostal uväznený
Zdielať na

Obyvatelia bytu utekali pred plameňmi: Žena unikla cez okno, muž zostal uväznený

TREBIŠOV / V plameňoch sa ocitla garzónka, v ktorej býval starší manželský pár. Žene sa podarilo utiecť cez okno, ale muž tam zostal uväznený.

​Požiar vypukol v byte na prvom poschodí. V tom čase sa v ňom nachádzal starší manželský pár. Tesne pred vypuknutím požiaru ich v byte navštívil vnuk. Medzi ním a starými rodičmi malo dôjsť k hádke. Po jeho odchode garsónku zachvátili plamene. "Cítila som dym a začalo horieť. Ja som chytila paplón, že ho vyhodím von, ale nedalo sa, lebo veľmi horelo," povedala majiteľka bytu.

Zo vstupnej chodby šľahali plamene, žena sa preto rozhodla vyskočiť cez okno. Svojmu imobilnému manželovi už ale pomôcť nedokázala. Po príchode hasičov bol byt zachvátený požiarom a všade bolo veľa dymu. "Po príchode bola zistené, že v byte sa nachádza jedna osoba, ktorá bola evakuovaná pomocou rebríka. Osoba bola ťažko intoxikovaná," vysvetlil veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Trebišov Milan Kudrec.

Hustý dym sa z bytu rozšíril aj na vrchné poschodia, hasiči preto museli obyvateľov bytového domu evakuovať. Nikto ďalší sa ale našťastie nezranil. Hasičom sa požiar podarilo dostať rýchlo pod kontrolu, no oheň stihol zničiť časť interiéru bytu. Škoda bola vyčíslená na viac ako 2 500 eur. Požiar vyšetrujú trebišovskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy