Skoro jasno
15°
Bratislava
Vladislav
25.9.2024
Policajt nabúral do stromu priamo pred oddelením. Dychová skúška odhalila alkohol
Zdielať na

Policajt nabúral do stromu priamo pred oddelením. Dychová skúška odhalila alkohol

HUMENNÉ / Prezradil sa tým, že narazil do stromu na parkovisku pri policajnom obvodnom oddelení v Humennom. Dychová skúška bola pozitívna. Z kolízie, pri ktorej sa nik nezranil a škody sú minimálne, je však prípad pre policajnú inšpekciu. Za volantom mal totiž sedieť policajt.

​Auto šoféroval policajt, ktorý je služobne zaradený na jedno z oddelení v slovensko-ukrajinskom pohraničí. Ku kolízii došlo na parkovisku pri Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Humennom. Prišiel riešiť, že stratil služobný preukaz. Bolo to v čase mimo služby a dorazil na civilnom aute. Podľa zdroja TV JOJ nabúral do jedného zo stromov. Nasledovala dychová skúška. Výsledok presiahol jedno promile. "Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," povedala hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová.

Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach o udalosti vie. Podľa policajnej inšpekcie personálne záležitosti sú na rozhodnutí nadriadeného policajta. "Nadriadenému s personálnou právomocou neboli do dnešného dňa doručené výsledky vyšetrovania," informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Podľa zdroja TV JOJ muž naďalej oblieka uniformu, no o služobnú zbraň prišiel. Vyšetrovanie prípadu stále prebieha, procesné úkony naďalej vykonáva vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra. "Vo veci doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe, preto ďalšie skutočnosti v súčasnom štádiu konania nie je možné uviesť," dodala Dobiášová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy