Skoro jasno
15°
Bratislava
Vladislav
25.9.2024
Vodič, ktorý spôsobil smrť cyklistu pri moste Apollo je na slobode, prokurátor sa odvolal
Zdielať na

Vodič, ktorý spôsobil smrť cyklistu pri moste Apollo je na slobode, prokurátor sa odvolal

BRATISLAVA / 38-ročného vodiča, ktorý cez víkend spôsobil v Bratislave pri moste Apollo tragickú nehodu, do väzby nepôjde. Sudca ho pustil na slobodu. Prokurátor podal sťažnosť. Pripomeňme, že pri nehode prišiel o život 23-ročný cyklista, jeho o dva roky starší kamarát v nemocnici stále bojuje o život.

Nehoda sa stala ešte v sobotu (21.9) popoludní pred výjazdom na most Apollo. Dvaja cyklisti išli po krajnici, keď do nich narazilo v obrovskej rýchlosti tmavé Audi, ktoré ich vyhodilo do vzduchu. Za volantom sedel 38-ročný Peter z Dunajskej Stredy. Podľa svedka mal mať značné problémy. "Som počul taký príšerný hluk, že sa trie o tie zvodidlá. Všimol som si, že ide auto šialenou rýchlosťou. 130 -140 po tej ceste," priblížil svedok Ivor Švihran.

Po náraze do cyklistov prešiel pár metrov a zastavil ho až náraz do ďalšieho auta. 23-ročný cyklista zomrel na mieste, druhého záchranári po resuscitácii previezli v kritickom stave do nemocnice. Jeho stav je aj naďalej vážny. Zranenia má takmer po celom tele a je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. "Jeho poranenia mu priamo ohrozujú jeho život. Má viac početné poranenia a najviac poranenú má hlavu," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

V nemocnici s ľahšími zraneniami hlavy skončil aj vodič

Po vyšetreniach a sledovaní bol na vlastnú žiadosť prepustený domov. 38-ročného Petra obvinili z trestného činu usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Zároveň bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k väzobnému stíhaniu obvineného. "Sudca pre prípravné konanie Mestského súdu Bratislava I návrhu prokurátora nevyhovel a prepustil obvineného zo zadržania. Prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," informovala hovorkyňa krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

Príčina nehody, teda či išlo o zlyhanie ľudského faktora, technickú poruchu na vozidle alebo o niečo iné, zatiaľ známa nie je. Dokonca vypočutý nebol ani svedok, ktorý tragédiu videl na vlastné oči pomáhal zraneným.

"Ja som na mieste bol kontaktovaný políciou, ktorý si zobrala moje údaje s tým že ma kontaktujú. Potom na druhý deň mi volal policajt, že bolo by dobré aby som vypovedal. Na druhý deň, teda v pondelok volala policajtka, pýtala sa nejaké detaily, potom, že by som mal prísť vypovedať a už sa neozvala," vysvetlil svedok Švihran."Nakoľko vyšetrovanie aj naďalej pokračuje, bližšie informácie k prípadu poskytneme až keď to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní," zakončil hovorca KR PZ Michal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy