Zatiahnuté
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Z účtov obce zmizli desiatky tisíc eur. Podozrivou je bývalá konateľka
Zdielať na

Z účtov obce zmizli desiatky tisíc eur. Podozrivou je bývalá konateľka

LIPTOVSKÝ PETER / Malá obec na Liptove - Liptovský Peter, rieši obrovský problém. Z účtov strediska bytového hospodárstva zmizli desiatky tisíc eur. Podozrivou zo sprenevery je dnes už bývalá konateľka tejto spoločnosti.

​V Liptovskom Petre aktuálne čelia mimoriadnej, krízovej situácii. Viacerým obecným bytovkám hrozí, že ich odpoja od energií. "Nie sú uhradené faktúry za plyn a za vodu v sume 150-tisíc eur. Bojíme sa, že nás vypnú od plynu a elektriky," povedala obyvateľka Liptovského Petra. Šafárenie s financiami na Stredisku bytového hospodárstva odhalilo vedenie obce pred pár dňami. Spoločnosť približne od januára neplatila energie, splátky hypoték, ani odvody za zamestnancov. Niektorí majitelia bytov nevideli svoje preplatky už niekoľko rokov. Napriek tomu, že sťažnosti na dnes už bývalú konateľku v priebehu roka pribúdali, vždy sa jej podarilo svoje konanie pred starostkou obhájiť.

"Všetci jej plne dôverovali, stopercentne, že tam robí 18 rokov a že to išlo bez problémov," pokračovala obyvateľka. "Hneď ako sme to zistili, sme podali trestné oznámenie za spreneveru značných finančných prostriedkov. Pokiaľ ide o obyvateľov našej obce, chcem ich ubezpečiť, že sme urobili všetky potrebné kroky, aby sme zastabilizovali kotolne, teda aby im bola dodávaná teplá voda a teplo," opísala starostka Liptovského Petra Anna Papajová. "Starostka to začala riešiť dobre, pomáha nám," dodala obyvateľka Liptovského Petra.

"Nie je to všetko tak, ako sa to javí. Nechcem sa k tomu radšej vyjadrovať," povedala bývalá konateľka SBH. Konateľku správcovskej spoločnosti oficiálne odvolali na tohto týždňovom obecnom zastupiteľstva. Prípadom sa už intenzívne zaoberá polícia. "V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, ktorých zverejnenie by mohlo narušiť, zmariť alebo podstatne sťažiť ďalší priebeh vyšetrovania. Bližšie informácie k tomuto prípadu poskytneme hneď, ako to dôkazná situácia dovolí," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Daniela Kocková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy