Zatiahnuté
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
VIDEO: Telové kamery zachytili autentické zábery. Policajti zadržali hľadaného lupiča
Zdielať na

VIDEO: Telové kamery zachytili autentické zábery. Policajti zadržali hľadaného lupiča

BRATISLAVA / Bratislavskí mestskí policajti majú za sebou viaceré úspešné výjazdy. Podarilo sa im chytiť aj lupiča, ktorý sa snažil vykradnúť Zichyho palác. Muž bol navyše už v pátraní.

Zdroj: Mestská polícia Bratislava

​Telové kamery majú mestskí policajti v Bratislave v ostrej prevádzke už vyše roka. Policajtov do Zichyho paláca privolal tichý alarm. Vypáčené dvere už napovedali, že sa nejedná o falošný poplach. Pre dvojicu policajtov išlo o jeden z prvých takýchto prípadov s úspešným koncom. "Obaja mestskí policajti slúžia pre obyvateľov a obyvateľky Bratislavy len niekoľko mesiacov a vyškolili sme ich vo vlastnom vzdelávacom stredisku počas tohto roka," povedal hovorca Mestskej polície Bratislava Peter Borko.

Zdroj: Mestská polícia Bratislava

​Páchateľa sa podarilo pristihnúť priamo pri čine. V batohu, ktorý mal pri sebe, mu našli viaceré cenné veci z kancelárskych priestorov. Ukradnúť sa mu tak nepodarilo notebook, reproduktory či inú techniku. Navyše, muž bol v pátraní. V priebehu týždňa sa mestským policajtom podarilo dolapiť aj ďalšieho vlamača. Pomohla im pritom bezpečnostná kamera umiestnená v byte. Majiteľ upozornil na zlodeja hliadku mestských policajtov na ulici.

Tí sa okamžite vybrali k inkriminovaného bytu. "Mestskí policajti sa pokúsili nadviazať komunikáciu s podozrivým a vyzvali ho na okamžité otvorenie bytu. Keďže nebolo zrejmé, či je ozbrojený, na zaistenie bezpečnosti obyvateľov a tiež vlastnej, bola voči nemu použitá hrozba zbraňou," dodal Borko. Mestskí policajti v oboch prípadoch lupičov odovzdali svojim štátnym kolegom. Tí budú riešiť ich trestnoprávnu rovinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy