Oblačno
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Polícia zadržala tri osoby pri protidrogovej akcii. Dvaja muži už čelia obvineniam
Zdielať na

Polícia zadržala tri osoby pri protidrogovej akcii. Dvaja muži už čelia obvineniam

SEREĎ / Policajti zadržali počas utorkovej (24. 9.) protidrogovej akcie v Seredi v okrese Galanta tri osoby. Dvaja muži už čelia obvineniam z drogovej trestnej činnosti. Na zadržanú 35-ročnú ženu bol vydaný európsky zatýkací rozkaz pre majetkovú trestnú činnosť. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Najskôr zastavili policajti 31-ročného vodiča osobného automobilu. "Na základe súdneho príkazu vykonali prehliadku vozidla a aj osobnú prehliadku mladého muža," spresnili. O pár minút neskôr vykonali domovú prehliadku, počas ktorej sa policajtom podarilo zadržať 39-ročného muža. Okrem neho sa v dome nachádzala aj hľadaná žena.

"Muži mali obchodovať s pervitínom, ktorý mali predávať najmenej siedmim ďalším osobám, za cenu od 30 do 60 eur za kubík drogy," priblížili policajti. Počas akcie zaistili viacero dôkazov, medzi ktorými boli aj plastové vrecká s metamfetamínom. "Vyšetrovateľ oboch mužov obvinil zo zločinu neoprávnenej výroby a obchodovania s omamnou látkou a psychotropnou látkou spolupáchateľstvom," dodali policajti s tým, že mladšieho z mužov, z dôvodu, že šoféroval auto v čase, keď to mal súdom zakázané, obvinil vyšetrovateľ aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

"V zmysle zákona im môže hroziť trest odňatia slobody až na 15 rokov. Tridsaťdeväťročný muž bol už v minulosti za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený," doplnili policajti. Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy