Zatiahnuté
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Na svoju sestru zaútočil železnou tyčou a ušiel. Muž sa sám prihlásil na polícii
Zdielať na

Na svoju sestru zaútočil železnou tyčou a ušiel. Muž sa sám prihlásil na polícii

KOŠICE / Streľbu a brutálny útok železnou tyčou má na svedomí 67-ročný Jozef. Ešte začiatkom septembra zaútočil na svoju sestru a po čine ušiel. Po takmer mesiaci je už v rukách polície a čelí obvineniu z pokusu o vraždu. Podľa informácií televízie JOJ sa Jozef prišiel na policajnú stanicu prihlásiť sám.

Muž mal na svoju sestru v rodinnom dome vytiahnúť zbraň, ani jedna zo striel ju našťastie netrafila. Útočník ju tak naháňal až do záhrady kde na ňu zaútočil kovovou tyčou. "Podľa doterajších informácii mal muž po predchádzajúcej slovnej výmene názorov vystreliť minimálne 6 striel na 63-ročnú ženu," ozrejmila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach"Že to bola nejaká ani nie malokalibrovka ale flobertka," opísal sused a kamarát muža. 

Ženu previezli záchranári s viacerými zraneniami do nemocnice a policajti po mužovi vyhlásili okamžite pátranie. Podľa informácii TV JOJ sa mal Štefan sám prihlásiť po takmer mesiaci na policajnom oddelení. Polícia ho tak ihneď zadržala a už aj obvinila. "67-ročný Košičan bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, spáchaný na chránenej osobe," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

​Prokurátor spracoval spis a sudca krátko na to rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Sudca pre prípravné konanie mestského sudu Košice vzal Jozefa R. Obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu do tzv. Útekovej a preventívnej väzby z dôvodu, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu a bude pokračovať v trestnej činnosti," informovala Anna Pančúrová, hovorkyňa košických súdov. 

Prokurátor ani obžalovaný odbor nepodali a tak rozhodnutie  súdu je právoplatne. "Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie," dodala Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy