Zatiahnuté
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Takmer spôsobil tragédiu, no súd ho prepustil. Vodič s 2,5 promile je po dvoch mesiacoch na slobode
Zdielať na

Takmer spôsobil tragédiu, no súd ho prepustil. Vodič s 2,5 promile je po dvoch mesiacoch na slobode

ZEMPLÍNSKE HÁMRE / Pustili ho na slobodu. Po vyše dvoch mesiacoch súd rozhodol, že vodiča s dva a pol promile za volantom nebudú stíhať väzobne. 53-ročný muž takmer spôsobil rodinnú tragédiu. Čelne narazil do auta s otcom a dvomi deťmi. Zranený muž zostal vtedy zakliesnený vo vraku.

​K nehode došlo na ceste medzi Sninou a obcou Zemplínske Hámre. Otca dvoch detí vtedy s ťažkými zraneniami hospitalizovali. Po čelnej zrážke takto vystúpil 53-ročný vodič zo svojho auta. Polícia ho obvinila z trestného činu ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Vykonaním dychových skúšok bol u jedného z vodičov zistený pozitívny výsledok, ktorý presiahol hodnotu 2,5 promile," uviedol ešte počas júla vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Štefan Pecuch.

Obe vozidlá polícia zaistila a obvineného muža muža poslal sudca do väzby z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Dnes je ale všetko inak. Po viac ako dvoch mesiacoch, ktoré obvinený strávil vo väzbe ho sudca prepustil na slobodu avšak z súčasného uloženia viacerých obmedzení.

Takzvanú preventívnu väzbu súd nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka nad správaním obvineného

"Obvinený bol prepustený na slobodu s nariadenou kontrolou technickými prostriedkami a to osobným identifikačným zariadením a zariadením kontroly požitia alkoholu," informovala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová.

Prípad tohto vodiča pod vplyvom alkoholu je aktuálne v prípravnom štádiu trestného konania pred prokurátorom, obžaloba zatiaľ súdu podaná nebola. O tom, že vodičov, ktorí za volantom nie sú triezvi na našich cestách nijako neubúda. Len počas poslednej celoslovenskej kontroly odhalili policajti v priebehu jedného dňa takmer 120 vodičov s pozitívnou dychovou skúškou na alkohol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy