Jasno
16°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Chvíle hrôzy na ceste: Kolaps počas jazdy v autoškole
Zdielať na

Chvíle hrôzy na ceste: Kolaps počas jazdy v autoškole

PREŠOV / Chvíle hrôzy zažil inštruktor aj skúšajúci komisár. Za volantom prešovskej autoškoly skolaboval vodič, ktorý opakovane robil skúšky na vodičský preukaz. Stalo sa to počas ostrej záverečnej skúšky priamo v cestnej premávke. V kabíne nákladného auta sedel okrem vodiča inštruktor, aj skúšajúci komisár z dopravného inšpektorátu.

​Kolaps za volantom

Nákladné auto autoškoly vyletelo z cesty na obrubník, zrámovalo dopravné značenie a len vďaka rýchlemu zásahu inštruktora sa nestalo niečo horšie. Skúšajúci komisár dal pokyn na výjazd z kruhového objazdu, avšak iným smerom. V prvý moment si obaja s inštruktorom mysleli, že sa skúšaný vodič iba pomýlil, hneď na to si ale inštruktor všimol, že vodič za volantom nákladného auta skolaboval.

Privolaná okamžitá pomoc

"Po zastavení vozidla inštruktor spolu so skúšajúcim komisárom poskytli vodičovi prvú pomoc, a zároveň bola privolaná odborná pomoc," informuje majiteľ autoškoly Mavex-Junior, Vladimír Šandala. Skúšaný vodič má po päťdesiatke, a skúšky na vodičské oprávnenie robil opakovane po zákaze činnosti. Po skolabovaní za volantom autoškoly skončil v opatere zdravotníkov.

Rýchle reakcie inštruktora autoškoly

"Ťažko sa vyjadriť, či to bolo spôsobené stresom, alebo zdravotným stavom vodiča," tvrdí Šandala. Takéto niečo dlhoročný inštruktor ani skúšajúci komisár ešte nezažili. Auto prešlo aj do protismeru, ale vďaka reakcii inštruktora k žiadnej zrážke s iným autom nedošlo. Aj táto udalosť poukazuje na to, akým dôležitým prvkom je inštruktor, ktorý musí sledovať nielen situáciu v cestnej premávke, ale aj reakcie vodiča, ktorého skúša alebo vyučuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy