Polojasno
15°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Pri vážnej nehode sa zrazili tri autá. Ťažké zranenia utrpeli dve deti
Zdielať na

Pri vážnej nehode sa zrazili tri autá. Ťažké zranenia utrpeli dve deti

KEŽMAROK / Medzi Kežmarkom a Huncovcami došlo v piatok 27. 9. popoludní k vážnej nehode. Výsledkom sú tri zničené autá a čo je ešte horšie, ťažké zranenia utrpeli dve maloleté deti. Jedného z vodičov museli z auta vystrihnúť hasiči.

Hasiči a záchranári zo sanitiek sa naplno venovali zraneným. Na pomoc prišla aj posádka vrtuľníka. Podľa prvých zistení išiel vodič Volkswagenu od Kežmarku. Zo zatiaľ neznámych príčin si nevšimol kolónu pred sebou a v plnej rýchlosti narazil do BMW, ktoré stálo v kolóne ako posledné.
Volkswagen odhodilo do protismeru, kde sa práve viezla rodina v červenej Fabii. Jej vodič už nedokázal zrážke zabrániť.

Okoloidúci, vrátane policajta mimo služby utekali ku vrakom. "Bola tam kopa ochotných, nápomocných ľudí a snažili sa pomôcť každý, ako vedel," hovorí svedok.

Najhoršie bol na tom muž za volantom Volkswagenu. Sedel v aute sám. "Nohy mal zatlačené o palubnú dosku a poranenú hlavu. Spustila sa sedačka, zafixovala sa hlava. do príchodu hasičov," dodáva svedok.

Z červeného auta sa ozval detský plač

Záchranné zložky museli muža z Volkswagenu vystrihnúť. "Bol pri vedomí, dýchal, ale bol zakliesnený, tak pomocou vyslobodzovacieho zariadenia sme ho vyslobodili z vozidla," uviedol veliteľ zásahu Jaroslav Vojtaššák.

Maloleté deti síce sedeli v sedačkách, ale obe sa vážne zranili. V spolupráci s rýchlou zdravotnou pomocou boli deti z vozidla vyslobodené. Vo veľmi vážnom stave bolo najmä šesťročné dievčatko. Toho sa ujali leteckí záchranári. "Po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a preložení na palubu bolo v stabilizovanom stave prevezené na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," ozrejmila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckej záchrannej služby.

Aj druhé malé dieťa, aj dvaja dospelí, ktorí sedeli v červenom aute, skončili v starostlivosti záchranárov. Tí ich na mieste ošetrovali a odviezli do nemocnice. Vodič BMW ostal na mieste. O tom, čo sa stalo, ale hovoriť nechcel. Jeho dychová skúška bola negatívna, tak ako dychová skúška vodiča červeného auta. Či pred jazdou pil alebo nepil alkohol, vodič Volkswagenu bude jasné až po rozbore jeho krvi.

Záchranári ho do nemocnice odviezli vo veľmi vážnom stave

Policajti zaisťovali stopy a na miesto prišiel aj znalec z odboru dopravy. Úsek cesty museli policajti pre dokumentovanie nehody na dlhšiu dobu úplne uzavrieť. Vyšetrovanie je na úplnom začiatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy