Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Nočná nehoda na R1: Líška spôsobila kolíziu na diaľnici
Zdielať na

Nočná nehoda na R1: Líška spôsobila kolíziu na diaľnici

ZVOLEN / Po zrážke skončilo jedno z áut prevrátené na streche pod diaľnicou R1. Pri Zvolene zasahovali hasiči so záchranármi. Podľa polície sa vodič prvého auta vyhýbal lesnej zvery na ceste, strhol volant a zrazil sa s autom vo vedľajšom pruhu.

​Po diaľnici údajne behala líška, v noci za tmy, navyše pri hustom daždi bola znížená viditeľnosť. Vodič svetlého auta si tak zviera na ceste všimol, keď bolo tesne pred ním a strhol volant. Čo si však zrejme pritom nevšimol bolo ďalšie auto idúce vo vedľajšom pruhu. "Vodič osobného auta jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu, po tom ako popred auto prebehla lesná zver strhol riadenie a v pravom jazdnom pruhu narazil do auta idúceho rovnakým smerom. Po zrážke Pasat narazil do zvodidiel a skončil prevrátený mimo diaľnice," uviedla hovorkyňa KR PZ Mária Faltániová.

Auto zdemolovalo časť zvodidiel a poškodilo aj dopravné značenie

Dopadlo niekoľko metrov pod cestu. Posádkam áut pomáhali zvolenskí hasiči aj záchranári. Zranených na mieste ošetrovali záchranári a potom ich previezli do nemocnice. "Operátor vyslal ambulanciu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili dve osoby. Po prvotnom ošetrení boli pacienti transportovaní do nemocnice vo Zvolene. 29-ročný muž s pomliaždením brušnej steny a 37-ročný muž poranením hrudníka," informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Okolnosti nočnej nehody pri Zvolene bude ďalej objasňovať polícia. "Dychové skúšky boli u vodičov negatívne, škody, ktoré vznikli boli odhadnuté na 17-tisíc eur," zakončila hovorkyňa Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy