Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Mladá vodička opäť riskovala: Napriek zákazu si sadla za volant
Zdielať na

Mladá vodička opäť riskovala: Napriek zákazu si sadla za volant

BARDEJOV / Devätnásťročná dievčina zo severovýchodu Slovenska skončila v policajnej cele. Potom, ako jej na niekoľko rokov odobrali vodičák, si za volant sadla opäť. Tentoraz dostala peňažný trest a za volant si nesadne poriadne dlho.

Slečna skončila v cele policajného zaistenia

Mladú, len 19-ročnú slečnu zastavila policajná hliadka v dedine na severovýchode Slovenska. Po tom, ako bola podrobená kontrole, vyšlo najavo, že za volantom sedela neoprávnene. Nielenže mala v minulosti zadržaný vodičský preukaz, ale mala zákaz si sadnúť za volant. "Lustráciou v informačných systémoch bolo zistené, že mladá vodička jazdí napriek tomu, že má súdom uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel s platnosťou až do februára 2026," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová.

Podľa zdroja TV JOJ mala zadržaný vodičský preukaz pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Devätnásťročná slečna po obmedzení na osobnej slobode skončila v cele policajného zaistenia. Zákaz, ktorý porušila platil ešte poldruha roka. A za to vyslúžila obvinenie. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu vo Svidníku 19-ročnú slečnu obvinil z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia," uviedla Ligdayová.

Mladá dievčina môže skončiť aj za mrežami

Po nociach strávených v policajnej cele sa postavila pred súd. Za jazdu v zákaze činnosti si vypočula svoj trest. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bardejov uznal obvinenú za vinnú," priblížila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Ak 19-ročná slečna nezaplatí, môže skončiť za mrežami. Od súdu dostala aj ďalší trest. Za volant si oficiálne nesadne ešte dlhšie. "Súd zároveň obvinenej uložil trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu štyroch rokov," dodala Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy