Jasno
12°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Jeden za mrežami, druhý na psychiatrii: Agresori terorizovali ženy
Zdielať na

Jeden za mrežami, druhý na psychiatrii: Agresori terorizovali ženy

HORNÝ ZEMPLÍN / "Prídu si po teba rovno z pohrebnej služby." Aj tieto vyhrážky adresoval žene zo Zemplína jej druh. Skončil za to za mrežami. Spoločnosť mu robil ďalší agresor. Ten sa s nožom v ruke vyhrážal matke. Keď sa pred ním zamkla v spálni, chcel sa k nej dobyť. Zo súdu ho previezli rovno na psychiatriu.

Muž ženu opakovane udieral päsťou do hlavy

Zadržaniu predchádzala hádka, ktorá sa postupne vyostrila. "V jednom z rodinných domov mal muž fyzicky napadnúť ženu, opakovane ju mal udrieť päsťou do hlavy, vulgárne jej mal nadávať a pritom sa jej mal vyhrážať zabitím," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Lidayová. Dokonca mal kričať, že si po ňu už rovno prídu pracovníci pohrebnej služby. Policajti potvrdili, že v prípade začali trestné stíhanie. To, či bolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe, však nekonkretizovali. "Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť," dodala Ligdayová.

Matka si od syna vypočula vulgárne nadávky a vyhrážky

Dramatická situácia sa odohrala aj za dverami jedného z bytov. Išlo o konflikt medzi synom a jeho matkou. Vypočula si od neho vulgárne nadávky a aj vyhrážky, že ju zabije. To ale nie je všetko. Muž pri incidente v ruke držal kuchynský nôž. Matka sa pred synom zamkla v spálni. On sa k nej snažil dobyť. Búchal po dverách a udieral po nich stoličkou tak, že na nich zostali diery po nožičkách stoličky. Matke syn našťastie žiadne zranenia nespôsobil, no jeho konanie u nej vzbudilo dôvodnú obavu o život a zdravia. Po nociach za mrežami cely sa zo skutku zodpovedal na súde. "V prípade je vedené trestné stíhanie vo veci nebezpečného vyhrážania," uviedla Ligdayová. Sudkyňa ho trestným rozkazom uznala za vinného.

Syn dostal aj zákaz požívať alkohol

"Súd mu uložil podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov so skúšobnou dobou 24 mesiacov, za súčasne uloženého probačného dohľadu nad správaním obvineného v skúšobnej dobe," priblížila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Okrem toho dostal aj zákaz požívať alkoholické nápoje a iné návykové látky. Súd zároveň obvinenému uložil ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou. "Obvinený bol následne dodaný do výkonu nariadeného liečenia," dodala Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy