Jasno
12°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Rodinná dráma v Púchove: Synovia spacifikovali otca po tom, ako napadol ich matku
Zdielať na

Rodinná dráma v Púchove: Synovia spacifikovali otca po tom, ako napadol ich matku

PÚCHOV / Rodinnú drámu v Púchove musel ukončiť až policajti. Po ich príchode do bytu sa im naskytol smutný pohľad. Opitého a agresívneho otca držali na zemi jeho dvaja neplnoletí synovia. Snažili sa tak ochrániť svoju matku. Vyhrážky zabitím sa ušli aj im. Muž mal hneď niekoľko zbraní.

Hádky a agresívne útoky boli vraj v rodine tohto muža takmer na dennom poriadku. Odvahu postaviť sa vlastnému otcovi našli jeho dvaja stále ešte školopovinní synovia. Stalo sa tak po tom, ako 48-ročný Vladimír z Púchova prišiel domov pod vplyvom alkoholu a začal manželke aj deťom vulgárne nadávať. "Manželke potom vytrhol telefón z rúk a hodil ho na zem. Keď sa ho snažila zodvihnúť, muž ju zozadu sotil, v dôsledku čoho spadla na zem," priblížila hovorkyňa KR PZ Katarína Kuzmová.

V ďalšom útoku na bezbrannú matku mu tentoraz zabránili jeho vlastní synovia v tínedžerskom veku. Vrhli sa na neho obaja. "Opitého agresívneho otca zložili na zem, kde ho držali až do príchodu policajnej hliadky. Otec sa aj svojím synom opakovane vyhrážal zastrelením," pokračovala Kuzmová.

Púchovskí policajti muža zadržali a keďže sa rodine vyhrážal zastrelením

Duchaprítomne ho vyzvali, že ak má doma nejaké zbrane a strelivo, aby tieto odovzdal. "Muž polícii vydal strelivo a niekoľko zbraní, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Zároveň bol podaný podnet na začatie trestného stíhania vo veci trestného činu Nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," uviedla Kuzmová. Okrem toho muža obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania a prokurátor pre neho žiadal väzobné stíhanie. Sudca ho po vypočutí vzal do takzvanej preventívnej väzby.

"Väzobný dôvod je u obvineného daný jeho trestnou minulosťou, okolnosťami prípadu a osobou obvineného vzhľadom na jeho možnú závislosť od alkoholu, pod vplyvom ktorého sa má správať agresívne,“ informoval hovorca krajského súdu Roman Tarabus. V prípade dokázania viny môže obvinený muž stráviť za mrežami až tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy