Jasno
15°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Mladík surovo napadol dvoch bratov bejzbalkou. Pred súdom priznal vinu
Zdielať na

Mladík surovo napadol dvoch bratov bejzbalkou. Pred súdom priznal vinu

ČADCA / 22-ročný Dominik na čadčianskom súde nepoprel, že spáchal surový čin, za ktorý mu hrozí vysoký trest. Drevenou bejzbalovou palicou zbil dvoch bratov tak, že im spôsobil vážne zranenia. Jednému z nich dokonca išlo o život.

​Krvavý incident sa odohral v meste Čadca. Vyvolal ho spor medzi Dominikom a bratmi Tobiášom a Jurajom. Obžalovaný muž bol opitý, keď začal bejzbalkou trieskať do auta, v ktorom sedeli. A čo je horšie, keď vyšli von, tou istou pálkou sa pustil aj do nich.

"Nechcem sa vyjadrovať," hovorí obžalovaný mladík. "Obžalovaný urobil vyhlásenie, že nepopiera spáchanie skutku, súd teda už nevykonával dokazovanie viny, ale len trestu," uviedol sudca Michal Mravec.

Najprv zaútočil na Tobiáša

"Je to strašné, keď vás niekto napadne s baseballovou pálkou. Však ste počuli, aké zranenia mal brat," povedal poškodený Tobiáš. "Ja som nepočul prvý týždeň na ucho, teraz je to trochu lepšie," ozrejmil poškodený Juraj.

Dominikovu zúrivosť potom pocítil Juraj, ktorý skončil v nemocnici v umelom spánku. Brutálne údery mu spôsobili ťažké zranenia a stále ho trápia zdravotné následky po nich. "Pri fyzickej aktivite je to cítiť, že som mal prasknutú lebku," hovorí Juraj.

Sudcu žiadal o zhovievavosť

Mladý muž, ktorý konal mimoriadne kruto, žiadal sudcu o zhovievavosť pri nadelení trestu s tým, že má s manželkou dvojročné dieťa a v decembri sa im má narodiť ďalšie. Platí vysokú hypotéku a je jediným živiteľom rodiny.

"Po štyroch dňoch som sa zobudil z umelého spánku, nie je dobrá životná skúsenosť," dodáva Juraj.

Dominik už v minulosti mal problémy so zákonom pre bitky spojené s ublížením na zdraví. Teraz mu hrozí väzenie na 4 až 10 rokov. "Keďže obhajoba chcela na výsluch znalcov, odročil som pojednávanie," uviedol sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy