Jasno
16°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Pri Domaši vyletelo auto z cesty. Ťažké zranenia vodiča si vyžiadali zásah vrtuľníka
Zdielať na

Pri Domaši vyletelo auto z cesty. Ťažké zranenia vodiča si vyžiadali zásah vrtuľníka

VRANOV NAD TOPĽOU / Pri rekreačnej oblasti na Domaši došlo podvečer 29. 9. k vážnej dopravnej nehode. Osobné auto vyletelo z cesty a narazilo do stromov. Na pomoc prišli hasiči aj záchranári, zranenia vodiča však boli natoľko vážne, že operačné stredisko vyslalo aj vrtuľník leteckej záchrannej služby.

​V aute sa mal v čase nehody nachádzať len vodič. Auto vyletelo dolu strmým zrazom a po náraze do niekoľkých stromov ostalo prevrátené na boku.

"Po našom príchode na miesto zásahu sme zistili, že vozidlo sa nachádza minimálne 6 metrov pod úrovňou cesty. Vo vozidle sa nachádzala jedna zakliesnená osoba, ktorá veľmi ťažko komunikovala," uviedol Milan Paľuš, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Holčíkovce.

Vrtuľník na mieste nemohol pristáť

Operačné stredisko vyslalo k vodnej nádrži aj vrtuľník leteckej záchrannej služby. Ten však pre okolitý lesný terén nemohol na mieste nehody pristáť, a tak pozemní záchranári previezli zraneného muža k vrtuľníku.

Vrtuľník leteckej záchrannej služby pristál na mieste, ktoré lesníci využívajú na prekládku dreva. Zraneného 39-ročného muža s poranením hlavy a chrbtice transportovali vrtuľníkom do Trauma centra v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy