Jasno
11°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Zrážka osobného auta s dodávkou: Mladík za volantom nemal čo robiť
Zdielať na

Zrážka osobného auta s dodávkou: Mladík za volantom nemal čo robiť

ŽDIAR / Bolo krátko po 20:00 hodine, keď hasiči prijali výzvu na zásah. Ponáhľali sa pred obec Ždiar, kde osobné auto narazilo do dodávky. Dvaja muži skončili v nemocnici. Jeden z nich nemal za volantom čo robiť.

Pre kolíziu sa doprava na hlavnom ťahu na Poľsko úplne zastavila. Okoloidúci neváhali a dvom zakliesneným mužom sa snažili pomôcť až do príchodu záchranných zložiek. "Jedného vodiča sme museli vyslobodiť pomocou hydraulického náradia, a v spolupráci s rýchlou zdravotnou pomocou sme ho naložili do vozidla," informoval veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru, Poprad, Filip Gallik.

Mladíka ošetrovali v sanitke na mieste, a medzitým už hasiči pomáhali druhému mužovi. "Vodičovi dodávky pomohli kolegovia z Kežmarku," dodal Gallik. Aj vodič dodávky nakoniec potreboval pomoc záchranárov. Po ošetrení oboch zranených odviezli do nemocnice. Ako sme sa dozvedeli na mieste, za volantom osobného auta sedel neplnoletý mladík, ktorý navyše nie je držiteľom vodičského preukazu. "Mladistvý z obce Lendak, ktorý nie je držiteľom občianskeho oprávnenia, neoprávnene a bez súhlasu vlastníka viedol motorové vozidlo," objasnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov, Jana Ligdayová.

Vozidlo z doposiaľ nezistených príčin prešlo do protismeru, kde došlo k zrážke s dodávkou. Za volantom sedel muž maďarskej národnosti. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny. Mladistvý, vzhľadom na zranenia, nebol schopný podrobiť sa dychovej skúške. Bola mu odobratá krv na zistenie alkoholu," dodala Ligdayová. Prečo si neplnoletý mladík bez vodičského preukazu sadol za volant a aké sú presné príčiny tejto nehody, budú ďalej zisťovať popradskí dopravní policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy