Skoro jasno
17°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Bombová hrozba v Prešove: Pyrotechnici prehľadávali historické centrum
Zdielať na

Bombová hrozba v Prešove: Pyrotechnici prehľadávali historické centrum

PREŠOV / V pondelok večer uzavreli časť historického centra. Anonym tam nahlásil nástražný výbušný systém. Hrozba mala prísť na služobný email mestskej polície, že na podvozku jedného z áut sa má nachádzať bomba. Všetky autá na časti ulice musel prehľadať pyrotechnik.

Pyrotechnici prehľadávali historické centrum

Takáto situácia bola na jednej z ulíc v treťom najväčšom slovenskom meste po hrozbe, ktorá mala prísť na email stálej služby mestskej polície. V texte sa mala nachádzať informácia, že pred budovou polície sa nachádza auto s plnou nádržou a na jeho podvozku je umiestnený nástražný výbušný systém. Pre bombovú hrozbu uzatvorili časť Jarkovej ulice, v historickom centre mesta.

Všetky autá v časti ulice, kde sídli Mestská polícia prehľadal postupne pyrotechnik. Na miesto ohláseného nástražného výbušného systému priviedli aj policajného psa cvičeného na vyhľadávanie výbušnín. Emailový anonym stanovil aj čas a dátum odpálenia. A to 1. októbra v dopoludňajších hodinách.

Bombová hrozba sa nepotvrdila

Po preverení sa uloženie nástražného systému nepotvrdilo. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová. Ako uviedla, na mieste zasahovali traja príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove z Hasičskej stanice Prešov s jedným kusom techniky, ktorí asistovali policajtom pri prehľadávaní zaparkovaných vozidiel na Jarkovej ulici.

"Zaparkované vozidlá boli prekontrolované aj psovodom so špeciálne vycvičeným psom. Uloženie nástražného výbušného systému sa nepotvrdilo," povedala Knišová. "Bezpečnosť občanov zostáva naďalej našou prioritou. Polícia pokračuje v prijatých bezpečnostných opatreniach v súvislosti s výhražnými správami. Reálna hrozba sa nepotvrdila. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Prešove Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy