Zatiahnuté
17°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Dôchodkyňa prišla o tisíce eur. Peniaze v taške položila na chodník
Zdielať na

Dôchodkyňa prišla o tisíce eur. Peniaze v taške položila na chodník

Archívne video Archívna reportáž

Dôchodkyňa z balkóna vyhodila 100-tisíc eur podvodníkom

MICHALOVCE / Michalovskí policajti pátrajú po páchateľovi, ktorý pripravil 92-ročnú ženu z michalovského okresu o niekoľko tisíc eur. Neznámy muž jej telefonoval a oznámil, že jej syn mal dopravnú nehodu, pri ktorej mal zraziť ženu s dieťaťom, a je potrebné vyplatiť kauciu vo výške 15-tisíc eur.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, dôchodkyňa na to zareagovala tým, že takú hotovosť doma nemá.

"Potom dôchodkyňu inštruoval, aby peniaze, ktoré má doma, v taške položila na chodník pred dom, a tak aj starenka urobila," dodala hovorkyňa. Neskôr sa žena skontaktovala so synom, ktorý jej potvrdil, že ide o podvod. Polícia prijala v danej veci trestné oznámenie pre podozrenie z podvodu.

Na nekalé praktiky treba upozorňovať

Polícia vyzýva rodinných príslušníkov, susedov aj starostov obcí, ktorí prichádzajú do kontaktu s osamelo žijúcimi staršími osobami, aby ich upozornili na nekalé praktiky podvodníkov.

Mésarová dodala, že polícia opakovane zaznamenáva trestnú činnosť páchanú na senioroch prostredníctvom zaužívaných legiend. "Osoby vyššieho veku sa pre svoju dôverčivosť, dobrosrdečnosť a nepoučiteľnosť stávajú často obeťami podvodov a krádeží," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy