Oblačno
13°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Sárközy priznal účasť na vražde podnikateľa. V cele strávi 8 rokov
Zdielať na

Sárközy priznal účasť na vražde podnikateľa. V cele strávi 8 rokov

BANSKÁ BYSTRICA / 8-ročné väzenia za účastníctvo na vražde. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici schválil takúto dohodu o vine a treste. Pomoc pri vražde 38-ročného podnikateľa Tibora z južného Slovenska na súde priznal Gergely Sárközy. V aute previezol do Maďarska telo zavraždeného podnikateľa.

​Je jedným z trojice mužov, ktorý sa podľa obvinení podieľali na úkladnej vražde 38-ročného podnikateľa Tibora z Číčova, ktorý zmizol minulý rok v máji. Muž, ktorého v utorok 1. 10. priviezli na banskobystrický súd priznal, že telo zavraždeného zabalené v potravinovej fólii odviezol v kufri auta do Maďarska.

"Obvinený sa síce zúčastnil na trestnom čine úkladnej vraždy, avšak len ako pomocník," hovorí prokurátorka KP Nitra.

Malo ísť o finančný motív

Podnikateľa videli naposledy v obci Trávnik, nezvestný bol takmer dva týždne. Jeho zhorené luxusné auto objavili pri obci Pápa v Maďarsku. Telo zavraždeného vykopali policajti z ilegálneho hrobu, páchatelia mu tupým predmetom spôsobili devastačné zranenia hlavy.

"Po samotnom skutku násilnom manipuloval s telom, pomáhal telo odniesť miesta činu a previezť na územie Maďarska," dodáva prokurátorka.

Spolupracoval s políciou

Dohodu o vine a treste dnes špecializovaný trestný súd schválil. Obvinený od začiatku spolupracoval s políciou.

"Súd uznal obvineného za vinného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného formou účastníctva ako pomocník a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere osem rokov" uviedla Katarína Kudjáková hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

"Rozhodnutie súdu je zákonné a považujeme ho za správne. Je to aj potvrdením toho, že môj klient spolupracoval celý čas," povedal obhajca Peter Križan.

Rozhodnutie súdu je v tomto prípade platné. Čo sa týka ďalších dvoch spolupáchateľov vraždy, tam ešte vyšetrovanie naďalej prebieha. "Obvinený, ktorý mal iniciovať ten základný trestný čin, teda tú úkladnú vraždu, stále sedí vo väzbe v Maďarsku. Vec to komplikuje samotné vyšetrovanie," ukončila prokurátorka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy