Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Definitívny verdikt: Krajský súd potvrdil trest pre vraha 21-ročnej Šarloty
Zdielať na

Definitívny verdikt: Krajský súd potvrdil trest pre vraha 21-ročnej Šarloty

TRENČÍN/ NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Krajský súd v Trenčíne s definitívnou platnosťou uzavrel prípad brutálnej vraždy, ktorá sa stala pred rokom v Novom Meste nad Váhom. 21-ročnú Šarlotu ubil päsťami a následne uškrtil jej priateľ. 24-ročný Daniel s odvolaním neuspel.

V to ráno sa zobudil vedľa nevládnej priateľky, a aj keď privolal pomoc, zachrániť sa ju už nepodarilo. Zdravotní záchranári objavili pred rokom v byte paneláku v Novom Meste nad Váhom mŕtve telo 21-ročnej ženy. Tvár mala dobitú na nepoznanie, na krku stopy po škrtení. "Hádky a bitky boli na dennom poriadku," "boli, hlavne keď sa vypilo a zobralo sa niečo iné," "on stále hovoril, že ona pije - že koľko ráz ju vyháňam z domu a stále sa mi vráti naspäť," "keby som vedela, že sa niečo také stane, ja si ju zoberiem, už u mňa raz mala, lebo ju zbil," opísali susedia.

"Z tej noci si nepamätá vôbec nič," povedal obhajca obžalovaného Ján Kanaba ml. Vtedy iba 23-ročného Daniela obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Na súde svoj skutok oľutoval a vyhlásil, že je vinný. Okresný súd v Považskej Bystrici ho odsúdil na 15 rokov väzenia. "Doležíte je to, že sa obžalovaný rozhodol urobiť vyhlásenie o vine, čo si myslím, že aj s ohľadom na minulosť a okolnosti prípadu, bolo správne. Ak by takto obžalovaný nepostupoval, tak by s najväčšou pravdepodobnosťou ukrádal trest vyšší," dodal Kanaba ml.

Napriek tomu sa obhajoba odvolala. Danielovi sa nepáčilo, že 15 rokov za vraždu si má odsedieť vo väzení s najprísnejším maximálnym stupňom stráženia. Definitívne rozhodnutie tak padlo až na Krajskom sude v Trenčíne. Verdikt prvostupňového súdu tu v plnom rozsahu potvrdili. "Senát Krajského súdu v Trenčíne zamietol odvolanie obžalovaného, pretože dospel k záveru, že nie je dôvodné," vysvetlil hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 24-ročného Daniela eskortovali zo súdu do väzenia v Ilave. Na slobodu by sa mal dostať pred štyridsiatkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy