Zatiahnuté
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Zlodej okradol mladomanželov: Z auta zmizli dary aj peniaze
Zdielať na

Zlodej okradol mladomanželov: Z auta zmizli dary aj peniaze

ZLATÉ MORAVCE / Mladomanželov počas svadobného dňa okradol zlodej. Stalo sa to v Zlatých Moravciach. Páchateľ z vyzdobeného svadobného auta ukradol takmer všetky dary, ktoré dostali od blízkych. Išlo prevažne o telegramy s peniazmi. Svojim činom pokazil svadobnú hostinu celej rodine, tá teraz za dolapenie zlodeja ponúka odmenu.

Kradol zo zamknutého auta

Mladomanželia, sa po sobáši presunuli na svadobnú hostinu do blízkej reštaurácie. Dary zostali v uzamknutom vozidle. "Už keď sa začala taká tá voľná zábava, hneď sa vydala svokra s družičkami, že idú odniesť veci. Svokra prišla, že je tam nejako málo darov," vysvetlil ženích Filip Hritz. Svadobné auto bolo zaparkované na súkromnom parkovisku. Zlodej sem prišiel okolo pol deviatej večer. "On vedel, že to je svadobné auto. Bolo vyzdobené, bola to len vypočítavosť," povedala nevesta Katarína Hritz.

Páchateľ, ktorý kríval na jednu nohu, chodil okolo hore dole a robil prieskum. Dokonca sa posadil do svadobného auta. Po niekoľkých minútach odchádzal s ukradnutými vecami. "Otvoril auto, sadol na pár minút dnu, vytiahol obálky a odkráčal," dodal ženích. "Ukradol všetky svadobné dary, telegramy. Plus sme chceli žreby namiesto kytíc, takže rátame, že si odniesol okolo 100 losov," doplnila nevesta.

Odniesol si tisíce eur

V neďalekej uličke pootváral obálky. Ukradol peniaze a telegramy tam odhodil. Že veci ukradol zlodej, zistili z kamerových záznamov. Namiesto zábavy na hostine, tak riešili krádež. "Máme takú skúsenosť, že sme stáli s policajtmi a technikom do ráno rána vonku," dodala pani Katarína. Zlodej si odniesol tisíce eur. Hlavne však pokazil celú svadbu. "Ukradol taký náš špeciálny moment," pokračoval Hritz. "Ublížilo nám to veľmi," uzavrela Katarína Hritz. "Polícia v Zlatých Moravciach začala trestné stíhanie pre prečin krádeže," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra Jana Šinková.

Mladomanželia za dolapenie zlodeja ponúkajú finančnú odmenu. Ak by ste ho spoznali kontaktujte políciu na čísle 158. "Ponúkam 1000 eur tomu, kto mi dokáže identifikovať toho zlodeja," uzavrel ženích.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy