Zatiahnuté
10°
Bratislava
František
4.10.2024
Šokujúci nález v lese: Ľudia počas prechádzky objavili ľudské pozostatky
Zdielať na

Šokujúci nález v lese: Ľudia počas prechádzky objavili ľudské pozostatky

MÔLČA / Šokujúci nález pri Banskej Bystrici. Ľudia počas prechádzky v lese našli časť ľudských pozostatkov. Podľa polície išlo o muža. Okolnosti jeho smrti nateraz známe nie sú, polícia nariadila pitvu.

Telesné pozostatky objavili nad obcou Môlča, boli v lesnom poraste desiatky metrov od cesty. "Môžem potvrdiť, že v katastri obce Môlča, boli nájdené, v lesnom poraste, telesné pozostatky muža zatiaľ neznámej totožnosti," uviedla hovorkyňa KR PZ Petra Kováčiková.

Išlo o hustý lesný porast, kam ľudia bežne nechodia, desiatky metrov nad miestnou autokrosovou dráhou. Bolo tak veľkou náhodou, že pozostatky objavili ľudia počas prechádzky. Niekoľko metrov od tela ležala v kríkoch aj ľudská lebka. "Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," osvetlila Kováčiková.

Na mieste boli policajti, ktorí zaisťovali stopy a prehľadávali okolie

Podľa našich informácií našli aj batoh a časti oblečenia. Podľa týchto vecí, by mohlo ísť o 46-ročného muža z Poník, ktorý je nezvestný od polovice apríla. Oblečenie sa zhoduje s tým, čo mal na sebe v čase zmiznutia. Naposledy ho videli na autobusovej zastávke na banskobystrickom sídlisku, odtiaľ išiel smerom na zimný štadión. Odvtedy sa nikomu neozval.

V aprílovej pátracej akcii ho hľadali policajti, dobrovoľníci aj hasiči v oblastiach, kde zachytili signál z mužovho mobilu. Pozostatky, ktoré teraz našli boli neďaleko lokalít, ktoré vtedy prehľadávali. Čo sa mužovi presne stalo, za akých okolností prišiel o život, bude zisťovať polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy